Соня Ковачева е най-новото попълнение в екипа агрономи на Агрополихим АД. Ковачева завършва своята бакалавърска степен през 2018 г. в Технически университет – Варна, специалност Агроном.
 
 
- Как виждате българското селско стопанство след 10 години?
- Смятам, че секторът ще продължава да се развива. Това е един традиционен за България отрасъл, който ще расте и за напред.
 
- Защо избрахте Вашето кариерно развитие да е в тази сфера?
- В началото не исках да записвам това, но сестра ми, която завърши същата специалност, ме убеди, че ще ми хареса. В последствие реших да пробвам. След като започнах образованието си обаче, наистина ми хареса и съм много благодарна и отдадена на своята работа.
 
- Кои са най-ценните уроци, които научихте от практиката?
- Дори и с не толкова богат опит към момента, бързо разбрах, че теорията без практика не става. Важно е да влагаш душа и сърце във всичко, което правиш, но и практическият опит играе особена роля.  
 
- Кое в работата Ви е най-голямото предизвикателство?
- Не съм срещала предизвикателства до момента.
 
- Кое Ви амбицира?
-  Амбицират ме хората, които всеки ден се допитват до нашите съвети. Накрая, когато видиш плода на техния труд, е най-големият подарък, който може да получиш. Чувстваш се горд. 
 
- Как подбирате хората, с които работите?
- Лично за мен е най-важно колективът да си допада и да работи в синхрон, като се допълва. 
 
- Как се прави успешен агробизнес в България?
- Навсякъде може да се прави успешен агробизнес, но според мен до голяма степен е нужно постоянство и разбира се, доза късмет.