Радослава Рогова e наследствен животновъд на семейна ферма, второ поколение. Фермата е създадена още през 1992 г., когато нейния баща Станчо Рогов започва да се занимава с животновъдство. Те започват с 5 крави. През годините успяват да модернизират и разраснат фермата. Днес семейство Рогови се грижат за над 400 животни и стопанисват над 2000 дка със земя. Всички животни са под селекционен контрол и са от породата Холщайн-фризийско говедо.
 
 
Как виждате българското селско стопанство след 10 години? 
Не мога да си представя сектора след 10 години, но ме притеснява това, че няма приемственост и много хора все още приемат земеделието и животновъдството като срамна работа. Помня когато купихме доилна зала за 150 хил. лева, всички ни се смееха, че сме инвестирали това. Погледа и нагласата смятам, че трябва да се променят.
 
Защо избрахте да се работите в тази сфера? 
Наследствен бизнес е. В последствие и аз след като си завърших образованието започнах да работя първо в администрацията, а след това и в производствените процеси, като доене и т.н. След като започнеш да се вълнуваш от работата, се пристрастяваш един вид. В последствие мъжа ми също се запали.
 
Кой са най-ценните уроци, които досега сте научила? 
От практиката научих, че трябва да усещаш какво искат и усещат животните. Освен това се научих да разчитам на себе си и да се доверявам на шестото си чувство. Освен това стигнах до извода, че животновъдството е семеен бизнес. Много трудно можеш да развиеш нещо, ако всички в бизнеса не са отдадени. 
 
Кое Ви амбицира? 
Амбицира ни това, когато видим, че всичко се получава добре и работата върви. Щастливи сме в работата и работим заедно.
 
Как подбирате хората, с които работите? 
Повечето работят при нас от 14-20-годишни. Те са работили първо при баща ми, а сега продължава и при нас. Трудно е с намирането на работници, на които можеш да разчиташ. Нашите са такива и затова се опитваме да улесним работата им.
 
Как се прави успешен агробизнес в България? 
Прави се със семейството. Не виждам някой успешен бизнес, който не е семеен. Трябва много повече от един човек, които да са с еднакъв интерес и еднакво отдадени за фирмата. В този случай това най-много личи в агросектора, а успешен семеен агробизнес – трудно може да се срещне.