Марияна Димитрова е млада и амбициозна жена, за която няма невъзможни неща. Родом е от Сливен, израснала е в село Зайчари, а в последствие завършва образованието си в Елена. В момента именно там тя развива своето стопанство.

ДАМИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО

“Моето стопанство е 59 дка. Мъжът ми, който е агроном по професия, стопанисва доста по-голямо стопанство. Аз отглеждам арония, малини, ягоди и вишни”, обясни тя.

Младата дама преди години е работила в Испания, заедно със съпруга си, но и двамата са категорични, че искат да се развиват в България. Именно това е и причината, заради която се прибират.

Марияна е завършила курс по овощарство към Аграрен университет - Пловдив, а преди по-малко от година изкарва и книжка за тракторист. Не след дълго се сдобива и с така мечтаната техника. 

“По професия съм професионален готвач и това ме е научило да ценя истинската храна. За мен качеството е от особено значение и това винаги ме водело при производството на продуктите”, обяснява тя.

Младата дама произвежда сиропи, сокове, сладка, оцет и сушени плодове.

“Всичко, което отгледаме на полето, го преработваме в малък преработвателен цех, в който няма отпадъчен продукт. Последният продукт, който остава - от него произвеждаме оцет”, обяснява тя.

Стремежът й е да върне вкуса от миналото. 

На въпроса какво я мотивира да се занимава със земеделие, младата дама отговаря така:

“Чистата храна. Определено чистата и качествена храна”. 

Доверието и признанието на клиентите също е на водещо място. А относно това какво е да си дама в земеделието, Марияна е категорична:

“Мисля, че все още да си дама в земеделието е нещо подценявано. Аз се боря по всякакъв начин да докажа в Елена, че една дама може да кара трактор; че една дама може да фрезова и да върши абсолютно всичко мъжко, което е по силите й”, заключи тя.