Специална програма за жени предприемачи в агросектора - EWA Agrifood, се изпълнява за втора поредна година у нас. Тя дава шанс на дамите в селското стопанство да развият своя бизнес и получат финансова подкрепа.

Запознайте се с Дамите в селското стопанство 

Зад инициативата стои Европейският институт за иновации и технологии в храните – EIT Food, а съдействаща организация в страната ни е Регионална агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ).

Empowering Women in Agrifood 2022 на територията на България търси 10 мотивирани жени, които имат интерес в сектора на агрохраните. След селекция на кандидатите одобрените участнички ще бъдат включени в комплексна образователна програма, по време на която ще получат знания и умения за справяне с определени предизвикателства в сектора.

Участничките имат шанс да получат 10 000 евро за финансиране на своята бизнес идея.

Възможностите, които програмата предлага още са:
  •  менторство;
  • обучения по специализирани тематики;
  • включване в EWA Agrifood общност и networking;
  • участие в pitching събитие и възможност за спечелване на награда.

Допустимите кандидатки е нужно да са над 18 години, да живеят в България и да имат бизнес идея или регистрирана компания в областта на производството на агрохрани и/или съпътстващи дейности на територията на страната. „Ако имате компания, тя трябва да е с регистрация до 2 години и да е получавала не повече от 30 000 евро публична подкрепа до момента”, уточняват организаторите.

Участието в програмата е на български език и безплатно за одобрените кандидатки.

Срок за кандидатстване е 13.06.2022 (до 23:59 часа), онлайн на следния линк: https://www.f6s.com/ewa-bulgaria-2022/apply. За повече информация можете да се свържете с РАПИВ – Варна на [email protected] или на +359 882 809 178; +359 52 802 163.