С настъпване на есенната кампания „Агрополихим“ АД предлага на земеделските производители своята гама от фосфорни, азотно-фосфорни и течни продукти, които са изключително подходящи за приложение в този период от годината. 

Високи добиви от пшеница въпреки трудната година в Русенско


Екипът от агрономи на компанията препоръчва серията азотно-фосфорни торове DAP и MAP, които съдържат в състава си азот и фосфор, както и продукта NPK 15:40:10, познат още като „малкия DAP+K“, съдържащ комбинация от азот, фосфор и калий – изключително подходящи за зимните зърнено-житни култури. 


При рапицата – течният комбиниран тор NP 6:21, добре разпределен върху площите, ще доведе до минимални загуби на активно вещество и ще даде добър старт на културата. 


Предимството на комбинираните торове (NP 20:20+13S , NPK 15:15:15+11S и NPK 16:16:16) е съдържанието на сяра, необходима за усвояването на азота, както и оптималното съотношение от всички необходими хранителни елементи, нужни на растението в първоначалните фази от неговото развитие. 


Това прави NPK торовете лесни за употреба и предпочитани от земеделските производители, защото им дават сигурност за постигането на добри и качествени добиви. 


Друг подходящ продукт е тройният суперфосфат (TSP), който е високо концентриран фосфорен тор със съдържание на 46% дифосфорен пентаоксид (P2O5). Той е подходящ за подхранване на всички типове почви с рН в границите на слабо кисела до алкална среда. Подпомага ускоряването на растежа и развитието на кореновата система, повишава устойчивостта на растенията към измръзване, спомага за пълното усвояване на почвената влага, като по този начин намалява вероятността от поражения върху растенията в периоди на засушаване. В комбинация с азотни торове подпомага усвояването и на други хранителни елементи от растението. 


Подходящият период за прилагане на тройния суперфосфат, тъй като е бавно действащ тор, е предимно наесен като запасяващо торене. 


„Агрополихим“ АД разполага със специализиран отдел „Агрохимия и почвознание“, който предлага агрономически услуги, в помощ на иновативното земеделие. Екипът е в постоянен контакт със земеделци от различни региони на страната, интересуващи се от приложението на торовете от продуктовата гама на компанията, както и от тяхното прилагане с цел правилно и навременно хранене на растенията. 


„Агрополихим“ АД: Стремежът ни е да бъдем максимално полезни на земеделските производители!


За повече информация относно продуктите на „Агрополихим“ и тяхното приложение, можете да се свържете с експертите от отдел „Агрохимия и почвознание“.


За контакти: 
отдел „Агрохимия и почвознание“
тел: +359 519 97 769, моб.: +359 888 708 875
email: [email protected] 
Търговски отдел
тел.: +359 519 97 537
email: [email protected]