Възможно ли е да подобриш бестселър? Немският експерт в производството на земеделска техника Weidemann не само доказа, че това е възможно, но и направи обширен рестарт на най-продавания си модел товарач T4512 и добави към компактната серия нов модел 1390, като представи възможностите на следващото поколение телескопични товарачи. Двата модела предлагат много нови функции и опции.

Топ марките на родните животновъди


Повторно стартиране на бестселъра на Weidemann

Телескопичният товарач T4512, както и серията компактни товарачи на Weidemann работят успешно в много ферми, включително и в България, в продължение на дълги години. В течение на времето компактните и мощни машини се превърнаха в истински бестселъри. 


Компактният телескопичен товарач Weidemann T4512 впечатлява със своята уникална комбинация от височина на повдигане, компактни размери и производителност. Моделите от компактната серия на немския производител пък непрекъснато се подобряват през последните години, като днес компанията представя и изцяло нов модел 1390 с изключително широк спектър от конфигурации и опции.


За да отговорят на бъдещите потребности на земеделците, както и за да се справят с по-високи зелени изисквания, двете машини идват с новия емисионния стандарт Tier V.

 


Weidemann T4512: Различни режими на шофиране и три възможности за управление

T4512 продължава да се предлага с два модела двигатели от Yanmar. Основният двигател обаче вече има мощност от 18,4 kW / 25 к.с., а по-големия - 33,3 kW / 45 к.с. Решението се крие в изключителната и съвсем нова разработка на Weidemann на електронно управлявано тягово задвижване, известно като ecDrive (Electric Control Drive), което позволява да се подобри цялостната производителност на машината. 


ecDrive позволява телескопичният товарач да се използва и задвижва точно според изискванията и то с четири различни режима на задвижване.


Автоматичният режим осигурява обичайната 100% производителност на машината. В екорежим, скоростта на двигателя намалява до 2200 оборота / мин., след като се достигне желаната скорост на шофиране. Това позволява намаляване на шума, както и още по-голяма икономия на гориво.


Двата други опционални режима на движение са: attachment-mode (прикачни устройства) и M-Drive.

 


Новата електрическа ръчна спирачка има функция за автоматично задържане, както и функция за задържане на стръмни терени. Тя се освобождава автоматично, когато машината се задейства с помощта на газта. Естествено, спирачката може да се включи или освободи ръчно с помощта на превключвателя. 


Управлението на всички колела, наследство от своя предшественик, осигурява пълна маневреност и разпределение на мощността в малки пространства. Друга нова характеристика на T4512 са двата опционални типа управление. 


Управление на предните колела, с която всички вече са запознати от по-големите модели телескопични товарачи на Weidemann, гарантира безопасно шофиране, дори при високи скорости. А управлението „рачешко движение“ позволява цифрово прецизна навигация при шофиране настрани, например когато има нужда да се отдалечите от стената, когато работите до нея. 
Машината идва и с нова кабина, с подобрена видимост отпред и нагоре, благодарение на увеличената секция за наблюдение, позиционирана на покрива. 


Новият Weidemann 1390: Три нови двигателя и ecDrive 

Този телескопичен товарач предлага три варианта на двигателя от Yanmar - 18,4 kW / 25 к.с., 33,3 kW / 45,3 к.с., както и особено мощен вариант с 40,1 kW / 54,5 к.с. 


И тук Weidemann залага на електронно управлявано тягово задвижване ecDrive (Electric Control Drive), което позволява да се подобри цялостната производителност на машината. Освен това ecDrive дава възможност и за използване на различни режими на шофиране.
Тук операторите могат да избират между триосни варианта - стандартна ос T94, планетни оси PA 940 с 22,7 или 26,4 kN увеличена тяга, включително блокиране на диференциала.


Weidemann 1390 се предлага с нова кабина, изключително ергономична и предлагаща цялостна видимост, благодарение на компактните размери и панорамното задно стъкло. 

 


Weidemann T4512 и 1390 - по-удобна и безопасна работа

И двата модела идват с новата електрическа ръчна спирачка, която има функция за автоматично задържане, както и възможност за задържане на стръмни терени. В допълнение към това са LED фарове и отлично оптимизирана вентилация и климатик като опция. Всичко това осигурява значително по-голям комфорт и безопасност при работа.


Динамичния дизайн, както при T4512, така и при Weidemann 1390, приковават вниманието от пръв поглед. И двата товарача предлагат на клиентите много нови функции и опции за приспособяване на машината в съответствие с работните изисквания на земеделците. 


Повече информация можете да получите от Агритоп ЕООД на www.agritop.bg и на телефон 02 971 26 20