Европейският лидер в производството на зърнокомбайни CLAAS взе участие в традиционните DLG Field Days в Германия. Акцент тази година бяха системите за прецизно земеделие и автоматизирано управление, които CLAAS интегрира в своите комбайни, трактори и балопреси.

 

По време на полевите презентации, новият Crop Sensor за прецизно торене и пръскане беше агрегатиран към трактор CLAAS AXION 830.

 

Claas Crop Sensor

 

Пред камерата на Трактор.БГ, Морис Цемзен от CLAAS обясни основните качества на новата технология:

„Този сензор позволява сериозно оптимизиране на разходите за торове и препарати, както и оказва пряко влияние върху количеството на бъдещата реколта. Прецизността на измерване на вегетационния индекс на растенията се синхронизира автоматично с нормата на торене или пръскане. Сензорът не се нуждае от хидравлично свързване и позволява да се монтира лесно и бързо от оператора на трактора.“

 

„Благодарение на технологията с 4 инфрачервени LED сензора, анализът на растенията може да се извършва по всяко време на денонощието, като компютъра получава и обработва информация за вегетационния процес, индексът на биомасата, броя на растенията на квадратен метър, както и каква част от площите са засегнати от суша или от измръзване. Цялата тази информация се обработва в реално време и се синхронизира с работата на торачката или пръскачката.”

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Claas DLG

 

От CLAAS са разработили два режима на работа на сензора – напълно автоматичен, при който компютъра анализира и преценява нормата на торене и пръскане и ръчен, който позволява на оператора да задава специфични норми според информацията, която получава в кабината. В този случай се изисква тракториста да има познания по агрономия. Базите данни и картирането, които иновационният Crop Sensor на CLAAS събира по време на работа, могат да се интегрират и използват в другите системи за прецизен анализ и управление на стопанството.

 

Claas DLG

 

По време на полевите тестове на DLG Field Days, от CLAAS показаха в действие и новата серия трактори Axion с моделите 930 и 950, които със завидна мощ работеха с 8 корпусни обръщателни плугове и големи култиватори за предсеитбена обработка. Фермерите видяха също така и новият CLAAS AXION 830 с максимална мощност 230 к.с. и 6,7 литров Common Rail двигател с турбокомпресор.

 

Пълна информация за новите машини CLAAS можете да получите от официалния вносител за България – фирма Рапид КБ , както и на www.claas.bg


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!