Екип на Трактор.БГ имаше възможността да вземе участие в представянето на новия тестови център на CLAAS по покана на официалния вносител за България – фирма Рапид КБ.

 

Изградените две нови тестови станции са на обща стойност от 6.5 милиона евро и на световно ниво представляват едно от най-модерните и функционални съоръжения в агро сектора.


В центъра CLAAS е създала условия за тестване едновременно на цялата ходова част, като се започне от двигателя, трансмисията, хидравликата и се стигне до софтуера.

 

Това, което впечатли аграрните журналисти е инотивната технология, чрез която може да се тестват и подобряват издържливостта, комфорта и дизайна на всяка една машина излязла от завод на CLAAS.

 

Новите тестови станции позволяват натоварване от 2500 кВ, по 500 кВ на всяко колело на трактора, като няма ограничение в размера на машината от най-малките модели трактори CLAAS AXION до най-големите Xerion-и. Новите технологии позволяват също да се тестват машините при различни условия на терен, различна влажност, както и разнородни практики на обработка на почвата в световен мащаб.

 

 

От екипа на CLAAS изтъкнаха , че базирайки се на информацията, която се систематизира в центъра, могат да бъдат симулирани различни условия за различните държави като Франция, Украйна, Северна Америка, Австралия.

 

Заедно с тестването на тракторите, новият център е пригоден да се използва и за тестове на комбайни, като за тях също се използват спецификите на всеки регион и климатичните особености, за да се достигне максималното качество на машината.

 

Тракторите и комбайните CLAAS се тестват, освен в изключително модерните и иновативни изпитателни станции, и на специално организирани и пригодени полеви станции, които бяха демонстрирани пред журналистите. На тях се тества устойчивостта, хидравликата, транспортната скорост и най-вече комфорта на тракториста по време на управление на машините .

 

Тестовият център работи 24 часа, седем дни от седмицата , като към днешна дата в него работят 60 души, а всеки служител е ангажиран по 6 проекта. По този начин се осигурява възможност за едновременно тестване на около 100 машини в тестовия център.

 

Освен за тестването на вече произведените вече машини, новият тестови център е един и от най-големите за изработка на прототипи и тяхното тестване в реална среда.Това изключително скъсява времето необходимо за превръщането на прототипа в реална машина на полето.

 

С това CLAAS доказват иновативния си поглед към бъдещето в агросектора и как по-бързо се одобряват прототипи на машини и се персонализира всеки един модел на пазара за съответния регион.

 

Пълната гама продукти на CLAAS се предлага на българския пазар от официалният вносител на марката - фирма Рапид КБ ООД.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!