CLAAS представи нови модели селскостопански машини на полева презентация в Samswegen, Германия. На събитието присъстваха журналисти от цяла Европа, които имаха възможността да се запознаят с новостите при трактори, комбайни и машини за зелена линия с марката CLAAS.

 

На специално изградена демонстрационна полева сцена бяха представени новите комбайни CLAAS LEXION 700 и CLAAS TUCANO 420. CLAAS LEXION 700 се отличава от предшествениците си с нови двигатели Mercedes-Benz, които вече покриват Tier 4 Final. Най-производителният модел LEXION 780 е с 15.6 литров двигател с 626 к.с. и увеличен капацитет на бункера до 13 500 литра, със скорост на разтоварване 130 л/с.

Семейната компания CLAAS e доказала, че държи на традициите и анонсира завръщането на така позната версия - CLAAS MONTANA. От следващия сезон CLAAS LEXION 760 и 750, ще се предлагат и с версия MONTANA, която ще е предназначена за изключително наклонени терени и ще може да компенсира до 17 % наклон.

 

Новите серии комбайни LEXION са с подобрена почистваща система на зърното, по-големи барабани за надробяване на сламата, автоматичен контрол на полето, което позволява мониторинг на всяка една операция на комбайна. При възникване на проблем бункерът за зърно и разтоварващата система веднага се изключват автоматично, за да се избегнат загуби.

Заедно с представените нови серии комбайни, бяха представени и нови модели хедери VARIO, CERIO, MAXFLEX. Моделите VARIO 930/770 и CERIO 930/770 се отличиха със 700 мм променлива дължина на основата на ножовете, което позволява лесно превключване от жътва на зърно към рапица и много по-добра видимост на хедера от кабината на оператора.

 

Представени бяха и новите серии сламопреси CLAAS QUADRANT 5200 и 4200. Всеки един модел от новите серии предоставя възможности за персонализиране с различни опции. Иновативна при CLAAS QUADRANT 5200 и 4200 e новата система за връзване на балите, която предлага двойно завързване с по-дълги краища. Новите модели сламопреси са оборудвани с турбинни вентилатори, със система за активен въздух, която осигурява обдухване на нарязващия апарат фронтално и от всички страни със 140 км/ч.

Пред гостите се представи и юбилейна бройка на CLAAS ROLLANT 454 UNIWRAP – 300 000 машина произведена във фабриката на CLAAS в Metz, Франция. CLAAS ROLLANT 454 UNIWRAP се доказа с професионалната си нарязваща система, която е конструирана така, че да предотвратява задръствания. Сламопресата ROLLANT 454 UNIWRAP е създадена за тежка работа в големи ферми и си е изградила отлична репутация сред земеделските производители в цяла Европа.

 

Присъстващите успяха да се запознаят и с новостите в техниката за зелена линия. На полетата в Германия бяха представени косачките CLAAS DISCO и ремаркето CLAAS CARGOS 9000.

Новата косачка CLAAS DISCO 1100 е пригодена за професионална употреба и е с работна широчина 10.70 метра, като отговаря на европейските изисквания за транспортна височина и широчина. Моделът DISCO 1100 се предлага в два варианта: С – с метален дисков кондиционер и RC – с ролков кондиционер. Косачките са изцяло ISOBUS съвместими.

 

CLAAS са разширили и гамата си с косачки за предна навесна система, които са по-компактни и имат 3 метра работна широчина. CLAAS DISCO 3150 Fe такъв тип косачка, която се адаптира изключително добре към различни терени и е оборудвана с хидравлична система.

През 2016 г. ще бъде пусната в производство и подобрената серия ремаркета CLAAS CARGOS 9000, които ще са с обем до 50 куб.м. Оборудвани са с подобрена хидравлична събираща система.

 

Всички модели ще бъдат представени официално през ноември на най-голямото изложение за земеделска техника в Германия – Agritechnica 2015.

 

Повече информация за всички продукти CLAAS може да получите от официалния дилър на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!