Кандидатът за министър на земеделието на проектокабинета “Габровски” Васил Грудев отприщи вълнения в аграрния съктор - къде позитивни, къде - не толкова. 

Може да отбележите своето мнение в тематичната анкета на Агри.БГ: Одобрявате ли кандидатурата на Васил Грудев за министър на земеделието?

Читателите на Агри.БГ оживено коментират новината

Има такива, които смятат, че Васил Грудев като министър ще се справи с ръководенето на аграрния сектор, най-вече защото е с познания за сектора и не му е чуждо участието в управлението му. 

Други пък напомнят за скандала с образованието му и изнесените през 2013-а година факти, че е предоставил неверни данни за докторантурата си. 

Наред с това, фермерите имат опасения, че реалният ръководител на Министерството на земеделието ще бъде бившият аграрен министър и настоящ депутат Десислава Танева. 

“Този човек няколко пъти се е въртял в министерството и във Фонда, и до момента не е запомнен с нищо позитивно, а единствено със схемите, които се създадоха по негово време за източване на биологичното земеделие - гъски, патици... Той не може да се каже,че е лицеприятна особа за биологичните производители”, коментира за Агри.БГ биопроизводителят Цветан Цеков

Той изрази негативно отношеие към неспазеното обещание на партията мандатоносител - ГЕРБ/СДС, че в проекта за кабинет ще има нови лица. 

“Толкова ли няма хора, които са наистина с визия, хора, които не са опетнени и обременени с каквито и да е, както в случая, скандали, да ръководят земеделието”, попита Цеков.

“За българското земеделие се иска фундаментална промяна на основни принципи. Хиляди пъти сме говорили, че трябва различен подход. Трябва да има револяция. С тези хора не може да стане. По отношение на този човек историята е показала какво се е случило и какво - не”, добави той.