В Добричката община ще бъдат обособени четири индустриални зони до 2018 година, предвижда управленската програма в новия кметски мандат. Общинският съвет утвърди стратегическия документ за развитието на региона, предаде БНР.
 
В района на селата Карапелит, Бенковски, Медово, Енево, Гешаново, Подслон и Владимирово приоритет ще бъде производството на рафинирани и сурови масла заедно със стабилното развитие на земеделски кооперации, земеделски производители и животновъди, посочва кметът Тошко Петков. Производството на мляко ще бъде съсредоточено в района на селата Овчарово, Паскалево, Росеново, Божурово, Ломница, Сливенци, Добрево, Свобода. 
 
В следващите години икономическото развитие на зоната ще бъде свързано и с добиването на биогаз. Чрез една от най-големите фирми в страната за производство и търговия с яйца и птици ще бъде даден икономически тласък на селата Дончево, Богдан, Опанец, Драганово. В четвъртата зона около селата Победа, Методиево, Полковник, Минково, Котленци, Полковник Свещарово, Попгригорово икономически растеж ще бъде постигнат чрез развитие на земеделието и животновъдните ферми. Общината ще търси специалисти за местната икономика като осигури с подкрепата на бизнеса стипендии за най-добрите ученици, предвижда управленската програма.