Почитателите на екзотичните храни ще могат да се насладят на супер сладки черни нарове. Сортът R36, който носи търговското название Black Candy, ще бъде регистриран като продукт със защитено географско указание в Испания. В близко бъдеще той ще се появи в магазините и по пазарите навън, съобщава FreshPlaza.

Черешопроизводител: Борим се за връщане на руския пазар

Плодовете на този сорт нар имат среден размер и черна обвивка през целия период на развитие.

Новите тенденции в потреблението на плодове показват, че средните размери са най-предпочитаните. Това важи и за сладките, пояснява представител на компанията, създала сорта.

От 2005 г. компанията експериментира с откриването на нови сортове нар, използвайки метода на кръстосване и хибридизация. Първият черен нар е получен преди 5 години, а сега предстои първата реколта от него да бъде реализирана на пазара.

Плодът вече е тестван от учени, които са потвърдили, че черният нар съдържа уникална комбинация от хранителни съставки, които го отличават от червените аналози.

Черният нар се позиционира като продукт премиум клас и ще провокира интерес у потребителите, сигурни са неговите създатели. Предстои да разберем дали надеждите им ще се оправдаят.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лозаро-винари: Липсва дългосрочна държавна стратегия за сектора

Успешен бизнес модел: Производство, сушене и замразяване на плодове

Черешобер: Очакват се предложения за организиране на тържища