Challenger направи своя дебют на Агритехника 2015 с изцяло нов продукт - прикачна пръскачка RoGator 344. Тя бе представена пред посетителите с уникално музикално шоу.

 

Джим Убагс, Мениджър продажби Challenger представи новостите при пръскачката:

“Тази година на Агритехника представихме прикачната пръскачка Challenger RoGator 344. В този нов модел сме запазили в голяма степен визията и 60% от функционалностите на вече доказалата се самоходна пръскачка Challenger ROGATOR. Това означава, че изпитаните и доказани  24 м и 30 м самоневилиращи се щанги, добрата система на окачване и индукционната система в бункера, гарантираща хидравлично изпомпване от 800л /м., са монтирани на новото шаси на прикачната пръскачка. "

 

Едно от важните неща при Challenger RoGator 344 e, че е конструирана така, че може да се агрегатира към различни модели трактори – с позициониран ниско долу заден навес или към такива с висок заден навес. Това прави пръскачката универсална машина, независима от вида и типа на трактора, който се ползва при операциите на пръскане в стопанството.

 

Джим Убагс, Мениджър продажби Challenger сподели пред Трактор.БГ:

"Прикачната пръскачка има опция за PTO управление – това прави машината самостоятелна от управлението на трактора. Challenger RoGator 344 е изцяло ISОBUS съвместима . Дисплеят/опциите са идентични с вече познатите от самоходната пръскачка. Машината зад мен RoGator 344 е с капацитет 4400 литра и е с позиционирано казанче за чиста вода в предната част.”

 

 

На Агритехника 2015 Challenger представиха и обновена версия на доказаната серия самоходни пръскачки Challenger RoGator .

“На Агритехника представяме подобрен модел на серията самоходни пръскачки Challenger RoGator. Както може да видите, тя е с нова визия на кабината и изцяло нова електроника. Използваните дисплеи и комуникационни връзки са взаимствани изцяло от системите за управление FENDT – AutoGuide, като част от AGCO кооперирането на брандовете", обясни Убагс.

 

 

Това позволява на компанията да подобрява наличните системи в пръскачката постоянно, благодарение на инжинерните екипи, които работят над дисплея както за тракторите, така и самоходната пръскачка.Подобрените комуникационни връзки дават възможност да се трансферира  постоянно информация от машината към офиса, което значително облекчава професионалните фермери за бърз анализ на получените данни от полето.

 

"Кабината на обновената самоходна пръскачка Challenger RoGator е изцяло модернизирана. Тя вече е с 30% по-широка, което създава допълнителен комфорт за оператора и в същото време подобрява значително видимостта. Подобрения на самоходната пръскачка има по отношение и на резервоара за гориво.  Той вече е с по-голям обем, за да гарантира безпроблемна работа дори и при продължителни работни дни. По отношение на работните щанги  – подобрения не са правени , защото инжинерите на Challenger са категорични:  Вече е доказано, че те работят безупречно.", допълни още Убагс.

 

 

На щанда на Challenger бяха представени и двата модела трактори Challenger – МТ775Е и Challenger МТ875Е, които също имат въведени подобрения в последните си модификации.

 

Гергерли Олах, Мениджър продажби Challenger сподели:

“Бяхме изложили два модела трактори с марката Challenger – МТ775Е, който е в мощностния диапазон от 355 к.с. до 430 к.с. и МТ875Е – от 450 к.с. до 646 к.с. Тракторите са оборудвани с AGCO двигатели и автоматично хидравлично настройване, което гарантира по-малко време за обслужване. Challenger MT775E е с изцяло нов дизайн на маската и предния капак. Вече има LED светлини за по-лесна работа при тъмни условия и мъгла. Кабината е оборудвана с много екстри за оператора – радио с блутуут и микрофон, USB изход за зарядни, AUX, кожена седалка с подгряване и вентилация. Моделът МТ875Е има подобрения в позициите на автоматичното завиване за гарантиране по-голяма маневреност.“

 

 

На Агритехника 2015 Challenger не изневери на стила си и отправи следващото си предизвикателство с новата прикачна пръскачка RoGator 344 и иновативните подобрения в гамата самоходни пръскачки и гуменоверижни трактори. От официалният вносител на марката за България фирма Варекс заявиха, че имат пълна готовност да предложат новите продукти в марка Challenger на българския пазар от началото на 2016 г.

 

Допълнителна информация за машините с марка Chаllenger можете да получите от Варекс ООД:
 

Централен офис:

София 1000, ул. "Париж" № 8,

тел. 02 9309970

[email protected]

www.varex.bg

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!