За повече от 50 години тракторите Case IH Steiger и CASE IH Quadtrac са сред най-успешните машини в земеделието, които гарантират максимална теглителна сила за всякакъв прикачен инвентар.

С новите серии за 2014 г, които бяха представени пред журналисти в Макдебург, Германия преди премиерите им на Агритехника в Хановер през ноември, CASE IH показа по три нови модела при Steiger и Quadtrac.  Към серията Quadtrac  влизат новите модели 540, 580 и 620. С разширяването на портфолиото си с по-мощни трактори от Case IH отговарят на търсенето от страна на по-eдрите земеделци.

При новият флагман CASE IH 620, максималната мощност достига до рекордните за момента в света на тракторостроенето 692 к.с. В резултат на това новите Steiger и Quadtrac са най-мощните трактори в серийно производство в света, като в допълнение те имат въртящ момент от почти 3000 Nm и тегло от 25 тона.

С три нови модела се попълва и колесната серия Case IH Steiger – 540, 580 и 620 с максимална мощност от 543 до 628 к.с. След тези нововъведения Case IH Steiger става най-мощния колесен трактор в света. Шасито на новите модели е по-голямо и адаптирано към тяхната мощност с интегрирани тежести и компоненти, включващи по-големи преден и заден мост. Това, заедно с подобрената устойчивост на трансмисията, поставя нови стандарти в производителността, като прави тракторите перфектното решение при тежка теглителна работа като оран и сеитба.



Шасито на Quadtrac е с четири независими задвижващи вериги и осигурява постоянен контакт на площ от 5,6 кв.м  за всеки задвижващ модул, което е с около 25% повече от останалите гумено-верижни трактори в този клас. Това увеличава сцеплението на машината, за да извършва всякакви тежки обработки с минимални последствия върху почвата и нулево буксуване.

При новия Quadtrac имамe максимална мощност от 692 к.с. и въртящ момент - 2941 Nm. Както знаете концепцията на Quadtrac е с четири независими задвижващи вериги и те осигуряват постоянен контакт на площ от 5,6 кв.м. Налягането, което оказват върху почвата е около 0,4 бара – т.е. новите трактори Quadtrac оставят минимални последствия върху почвата, каза Винсент Хазенбърг, Продуктов Маркетинг Мениджър CASE IH.

Всички нови модели трактори Steiger и Quadtrac са задвижвани от 12,9 литрови, 6-цилиндрови двигатели с технологията Efficient Power. Те разполагат с два турбокомпресора. Вторият от тях спомага за по-малкото натоварване на основния турбокомпресор в определени моменти, с цел бързо достигане и запазване на максималния въртящ момент от 2941 Nm. Вместимостта на горивния резервоар от 1900 л за дизел и 320 литра за AdBlue, осигуряват дългия работен ден на полето без нужда от презареждане.

Новите Steiger и Quadtrac са едни от първите серии трактори от Case IH, оборудвани със системата за селективна каталитична редукция SCR, покриваща най-новите еко норми Tier 4 Final за отработените газове. Новата уникална и вече патентована Hi-eSCR технология  на двигателите осигурява не само отлична ефективност на разходите за гориво, но и над 95% ефективност при пречистването на азотния диоксид в сравнение с 80-85% при останалите системи. Благодарение на  технологията за селективна каталитична редукция и течността  AdBlue отработените газове се третират извън горивната камера, след като напуснат двигателя.



В допълнение, Steiger и Quadtrac имат най-голяма кабината в индустрията с ненадмината видимост във всички посоки. Кабината Surveyor е с 4-точково окачване за максимален комфорт на оператора. Окачването редуцира максимално друсането по време на работа. "Вътре в кабината има нова седалка  с възможност да се завърта на 40 градуса и вградена обдухване през малките дупчици, които виждате тук. Има и някои новости при мултиконтролера за определяне на най-добрата скорост при Автоматично управление на производителността", каза Винсент Хазенбърг от CASE IH

Новите трактори са оборудвани и с последна генерация вграден Мултифункционален лост (MultiControl), позволяващ управлението на хидравличните клапани, трансмисията, посоката на движение на трактора и редица други функционалности.

Новият цветен монитор с тъчскрийн AFS Pro 700 е монтиран в предната част на подлакътника непосредствено пред Мултифункционалния лост с цел лесна и удобна работа с него. Той следва движенията на седалката на водача и контролира всички основни функции на тракторите.

Всички нови трактори от двете серии са оборудвани с Автоматично управление на производителността (APM), което автоматично избира най-добрата комбинация от предвка и скорост на двигателя при различни инвентари и терени на работа. При наличие на APM, операторът само трябва да въведе желаната скорост.

Напълно синхронизираната Full Powershift трансмисия е с 16 предни и 2 задни предавки. Максималната скорост е 37 км/час. 9 от предавките са предназначени за работа в полето, а другите са за транспортни операции. Трансмисията има и реверс, позволяващ до 13,5 км./ч. mаксимална скорост при заден ход.

Новите трактори Steiger и Quadtrac са оборудвани с навесна система от клас 5, която позволява с лекота и бързина да бъде агрегатиран инвентар с маса до 7 тона. При поръчка на опционални рамене на навеса с по-мощни хидравлични изводи, капацитетът на навесната сиетма достига до 9 тона. Като допълнително оборудване се предлага и заден ВОМ с 1000 об/мин, който води до максимална мощност при намалена скорост на двигателя.

Гледайте ВИДЕО репортаж за най-мощните трактор в света Case IH Steiger и CASE IH Quadtrac:





© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!