Официално представеният в Европа само преди няколко месеца трактор CASE IH Optum CVX, който получи престижната награда „Машина на годината 2016“ вече бързо разнася славата си сред феновете на марката. Този трактор е пълен с модерни технологични решения. Това, с което категорично грабва фермерите е усещането за премиум комфорт в луксозната си кабина. Тя пък се явява логично съчетание с красивия и агресивен външен дизайн на машината.
 
Case IH OPTUM CVX се предлага в два модела: Case IH OPTUM CVX 300 и Case IH OPTUM CVX 270, съответно с мощност 300 и 270 к.с.  Двигателят на новата серия е 6,7-литров FPT Hi-eSCR, който покрива последните изисквания за вредни емисии - Tier IV Final. Новата изключително здрава безстепенна трансмисия е разработена специално за надеждно предаване на високите теглителни изисквания, генерирани от двигатели с мощност над 300 к.с.

 
Новите CASE IH Optum са оборудвани с 630 литров резорвоар за гориво, което позволява минимум 12 часа работа на полето без презареждане. Дългият работен ден на полето е с гарантиран комфорт от обезшумената луксозна кабина, която е оборудвана с кожени седалки с обдухване – предпочитана екстра за работа през лятото и подгряване – за работа в студените дни. Мултифункционалният джойстик и панелът за управление са запазени идентични с тези на останалите трактори Case IH, за да може операторът да се адаптира лесно. За ефективна работа през нощта Optum CVX са оборудвани с 3D LED светлини, които осветяват отлично във всички посоки. Изключително практично за фермерите е, че на предния навес са изкарани изходи за хидравликата, ISOBUS терминала и светлините. Важно е да се отбележи, че новият CASE IH Optum е изцяло съвместим с новият ISOBUS клас III.
 
 
Друга иновация при CASE IH Optum CVX е новият eVGT турбокомпресор, който е много по-ефективен от туин-турбо вариантите. Той доставя бързо и при ниски обороти, много повече мощност, което води до значителна икономия на гориво. В съчетание с двата ECO режима на интелигентната трансмисия, този трактор спестява значителни средства за гориво на фермерите.
 
 
CASE IH Optum CVX е оборудван и с новата система за бързо закачане на прикачен инвентар – Quick attach – категория III. Навесната система е с капацитет от 10 299 кг., а предният навес може да работи с инвентар с маса до 5 821 кг. Това също спестява време и средства при комбинирани агротехнически задачи. В допълнение тракторът може да бъде оборудван с ABS система за повече сигурност при транспорт, както и с новата CCLS хидравлична помпа с капацитет 220 л./мин. 

 
CASE IH Optum CVX са оборудвани с RTK система за прецизно земеделие, както и със системата AccuGuide и подготовка за телеметрика, които включват възможността за трансфер на файлове от различните землища. Те премахват нуждата от прехвърляне на данните с USB и позволяват трансфера на информацията да се осъществява посредством 3G връзка между офиса на фермата и трактора.
 
 
Повече информация за продуктите CASE IH можете да получите от Тайтън Машинъри България, в регионалните представителства в страната и на националния телефон: 0700 135 04.