Тракторите Case IH от серията MAXXUM са точният избор на все повече земеделци в България, тъй като съчетават здравина, икономичност и мултифункционалност във фермите. Този среден клас трактори с мощност от 116 до 145 к.с. могат да се използват както за основни дейности по почвообработка, сеитба, торене и растителна защита, така и за спомагателни дейности в по-големите земеделски стопанства.

Тайтън Машинъри България отбелязва 10 силни години на пазара за агротехника

Case IH Maxxum 150 - Active Drive 4 - най-продаваният 6-цилиндров трактор

Най-силен интерес от страна на фермерите в България има към модела Maxxum 150 Active Drive 4, който е най-доброто предложение на пазара за нови трактори в съотношение между цена, мощност, ефективност и икономичност. Номиналната му мощност е 145 к.с., а максималната достига до 175 к.с., благодарение на Power Management системата за ефективно управление на двигателя и ВОМ-а. Друго важно предимство при този модел е 4-степенната Powershift трансмисия с 16 предни/16 задни предавки и 40 км./ч. транспортна скорост. CASE IH Maxxum 150 е оборудван с нов 6,7-литров двигател със 740Nm въртящ момент, който предоставя нужната за по-тежки операции резервна мощност.

Новия Maxxum 150 е най-лекият и най-компактен трактор в индустрията с 6-цилиндров двигател с обем 6.7 литра, който е оборудван с Hi-eSCR2 селективна каталитична редукция, която не се нуждае от поддръжка и без рециркулация на отработените газове. Това допълнително допринася за ниските експлоатационни разходи на трактора.

Още по-висока производителност с ActiveDrive 8 - Powershift трансмисия

За земеделските стопани с по-високи изисквания, Тайтън Машинъри България предлага Case IH Maxxum 150 във варианти с напълно автоматизирана CVXDrive CVT трансмисия или най-новата ActiveDrive 8 трансмисия, която е Powershift трансмисия с 3 работни диапазона, осигуряваща общо 24/24 предавки. Това е единствената трансмисия с двоен съединител, която позволява опцията за плъзгач (creeper), което вдига предавките до 48/48 при минимална работна скорост за тежки операции от 200 метра/час.

ActiveDrive 8 осигурява абсолютно плавно превключване на предавките, без никакво прекъсване в диапазона от 4 до 18 км./ч. Скоростната кутия се адаптира и към промени в скоростта на неравни терени и осигурява отлично сцепление и стабилност.

CASE IH Maxxum 150 CVX ActiveDrive 8 включва и автоматичната система за производителност (APM), която контролира натоварването на двигателя според нуждите на терена. Така при ситуации, в които няма нужда от повече мощност, тракторът достига още по-високи нива на икономичност.

Case IH Maxxum - мощност според нуждите на всяко стопанство

Земеделските производители могат да избират между моделите Maxxum 125, 135, 145 и 150. Двигателите се произвеждат от FPT Industrial (част от CNH) и са едни от най-успешните двигатели в сектора. Всички модели са 4-цилиндрови, а флагманът Maxxum 150 e 6-цилиндров.

Както при тракторите Case IH от най-високите мощностни диапазони, тракторите Maxxum се предлагат и с безстепенната трансмисия CVXDrive, осигуряваща плавна промяна на скоростта в диапазона от неподвижно състояние до 50 км/ч при икономичните 1700 об/мин. Трансмисията CVXDrive използва технологията с два съединителя DKT за оптимална производителност. Технологията CVXDrive обаче осигурява не само ефективност, но и лесно управление, което прави тракторите изключително лесни за работа от оператори както с по-голям, така и с по-малък опит, както и за изпълнение на различни стопански дейности.

При моделите от базовия клас е налице 16 скоростна Semi Powershift трансмисия, разделена в 4 диапазона с максимална скорост 40 км/ч. Наличният като опция Creeper удвоява броя на скоростите до 32x32.

Отличен комфорт при работа

Максималният комфорт на оператора по време на управление е от съществено значение за качественото изпълнение на поставените задачи. От модернизираното окачване на предния мост до разширената гама седалки, тракторите Maxxum са проектирани, така че операторът да работи в пълен комфорт – всеки час, всеки ден, независимо от задачата или терена. Това се подпомага от мултифункционалният джойстик и опционалния AFS 700 Pro цветен монитор за пълен контрол и мониторинг на всички операции на трактора.

Мощна хидравлика за работа с всякакъв прикачен инвентар

Моделите Maxxum са снабдени с до 4 механични или електрически задни хидравлични клапана. Хидравличната помпа осигурява дебит на маслото до 150/мин в зависимост от модела. Като опция за моделите Maxxum се предлага високопроизводителна аксиално-бутална помпа, която осигурява дебит до 121 л/мин. С товароподемност до 7115 кг (при трактори с хидравлична помпа с дебит 80 л/мин) или 7864 кг (при трактори с помпа с дебит 113 л/мин), моделите Maxxum са готови за работа с различен по големина инвентар, а предната навесна система с товароподемност 2800 кг (при помпа 80 л/мин) или 3100 кг (при помпа 121 л/мин), е опция. Електронното управление на навесната система (EHC) е стандартно оборудване за всички трактори Maxxum, с електронно управление на пропадането (Electronic Draft Control).

 

Повече информация за тракторите Case IH Maxxum можете да получите от Тайтън Машинъри България, официален представител на марката за България:
 
тел.: 02/971 35 25; кратък номер *4040
е-mail: [email protected]

https://titanmachinery.bg