Case IH представи цял куп продукти в почти всичките си ключови категории на изложението Агритехника, което се проведе наскоро в германския град Хановер.

Докоснете се до върхови иновативни технологии от бъдещето в машините днес

Марката изпълни обещанието си да се фокусира върху най-новите технологии и системи за свързване при големи стопанства на професионални производители. Подобрения има в гамите на тракторите, комбайните, сламопресите и системите за прецизно земеделие.

Нов Magnum AFS Connect

На щанда на Case IH бе представена новата гама Magnum AFS Connect, която произлиза от концепцията на Magnum за автономна машина. Всички модели са с 8.7-литрови FPT Industrial Cursor 9 шест-цилиндрови турбодвигатели, оборудвани с междинен охладител с последната технология за вредни емисии FPT Hi-eSCR2, етап V на ЕС. Новият модел Magnum 400 ще се предлага само с трансмисия 21/5 PowerDrive, с 40 и 50kph при намалени обороти на двигателя. Моделите 340, 380 и 400 могат също да бъдат поръчани в конфигурация Rowtrac за задни вериги.

Всички модели са с изцяло обновена кабина, нова врата и опция за влизане без ключ. Познатите концепции на Case IH като дисплей на вертикалната колона, подлакътниците Multicontroller и AFS дисплея са подобрени за по-лесна работа. Ключовите контроли могат да се конфигурират, което позволява настройване според нуждите на оператора и дейността.

Опциите вече включват асистирано завиване с помощта на спирачка както за колесни модели, така и за Rowtrac. Така се улеснява вземането на завоите чрез автоматично подаване на спирачно усилие на гумата/веригата, която се намира се от вътрешната страна на завоя. 

AFS Connect и mycaseih.com – безпроблемен и бърз трансфер на данни и достъп от една точка

Case IH пуска на пазара също порталите за клиенти mycaseih.com и телематика AFS Connect. AFS Connect прехвърля безжично и надеждно данните от мониторинга, касаещи операциите на полето, информация за машините, агрономични данни – всичко това в реално време. Също така осигурява една единствена точка за достъп, за да се анализират данните и да се вземе решение. 

На изложението в Хановер Case IH обявиха и редица вътрешни споразумения в помощ на клиентите, които могат да се възползват от опростени системи за свързване при работа с различни машини. 

CNH Industrial закупи фирмата AgDNA, която проектира информационната система за управление на стопанството и чийто софтуер, когато е свързан към телематиката на Case IH AFS Connect, ще дава възможност на собствениците на смесени паркове да наблюдават цялото си оборудване на едно място. Case IH се присъедини и към DataConnect, система за управление на данни в облак, и Agrirouter, универсален център за пренос на данни, които работят и с други производители на машини.

Нов дизайн и подобрения за серията Puma 

Всички модели Puma са оборудвани с 6.7-литрови FPT Industrial шест-цилиндрови двигатели и отговарят на всички стандарти за вредни емисии Етап V с технологията Hi-eSCR. Те са със 100% HVO Diesel и биоразградимо масло с по-дълги интервали за смяна на маслото на двигателя (до 750 ч) и на трансмисията (до 1,500 ч). Всички модели разполагат с отличителен нов капак с най-новия дизайн на Case IH, който включва подобрени пътни и работни LED светлини до 40.000 лумена в спецификацията си. 

Puma 185-240 е с повече подобрения, които се предлагат само за тази гама. Входът и изходът от кабината са по-безопасни благодарение на новия дизайн на стълбите за достъп, а като опция е добавен и резервоар за измиване. Други нововъведения в кабината включват газови амортисьори за окачването, както и премиум волан. Има и модерно DAB радио с Bluetooth хендсфри. 

Допълнителни подобрения в интериора включват отделение за документи, компактно огледало за задно виждане, плюс нова релса на монитори, опция за държач за мобилен телефон и таблет. Третата точка на задния навес също е променена за по-добър изглед назад. Нов дизайн на предната навесна система улеснява достъпа заедно с нови бутони за дистанционен контрол. Други нови опции са пневматични въздушни линии, които позволяват свързване на маркуч и пистолет, улесняващи ежедневното почистване или помпане на гуми. 

Всички модели Puma могат да се оборудват със системата variable rate steering, която дава възможност за настройки при завиване (достигане на крайно ляво или крайно дясно положение на колелата, редуцирайки оборотите на волана) в зависимост от приложението. Друга опция е AFS Connect технологията за безжичен и двустранен обмен на данни. 

Vestrum CVXDrive извежда доказаната безстепенна трансмисия до ново ниво

С компактен дизайн на трактора в диапазона 100–130 к.с., разполагащ със CVT трансмисия, новата гама Vestrum CVXDrive с четири модела извежда тракторите с безстепенна трансмисията до ново ниво. Преди това най-малката серия със CVXDrive трансмисия бяха четирицилиндровите модели от серия Maxxum в мощностния диапазон 116–145 к.с. Максималната скорост е постигната при намалени обороти на двигателя чрез еко функция. 

Работата на трансмисията е електронно контролирана за бързо, плавно увеличаване на скоростта с технология с двоен съединител за безпроблемно превключване между двете механични предавки. Това осигурява пълна теглителна сила в целия диапазон на скоростта. Active Hold Control предотвратява движението назад при спиране на терен с наклон или на кръстовища.

Нови модели комбайни Axial-Flow, серия 150 

Новите модели комбайни Axial-Flow 5150, 6150 и 7150, от 312 до 460 к.с. (максимум), заменят еквивалентната серия 140 с FPT Industrial Hi-eSCR2 етап V двигатели. Серията Axial-Flow 250 вече е с опция за товароподемност на наклонената камера от 6,000 кг, както и 40 км/ч транспортна скорост. 

Първоначалните настройки за Axial-Flow от серия 250 с автоматична система AFS Harvest Command спомага за постигане на целевото ниво на загуби, качество на зърното, пропускателна способност или капацитет, които са допълнително разработени с добавяне на култури като ечемик. Новостите при хедерите включват 8.53 м VariCut 3050 с 574 мм изнасяне на ножовата лента за модели 7250 и за серията 150.

Сламопресите LB436 HD – с по-голяма плътност и големина на балите от 120x90 см 

С капацитет до 22% по-голяма плътност в сравнение с модела LB434 XL, който произвежда същите размери на балите 120x90cm и остава в гамата, новият модел LB436 HD произвежда бали с тегло средно 500 кг при слама от ечемик и пшеница. Подбирачът с 5 палцеви греди и ширина 2,35 м захранва стандартната система Rotor Cutter с 29 ножа, а ISOBUS Клас 3 съвместимостта позволява на сламопресата да контролира трактора по отношение на постъпателната му скорост. Новата двустепенна скоростна кутия разполага със защита от претоварване на предавките. 

Подобно на други големи сламопреси за паралелепипедни бали на Case IH новата система TwinePro за връзване на LB436 HD означава, че след първия стандартен възел се създава втори възел (тип примка). Така се осигурява по-голяма здравина до 30%, което увеличава производителността и възможността за добре завързани бали с нормална плътност, направени със сезал с по-ниска стойност или с по-висока плътност със стандартен сезал.

Повече информация за цялото портфолио с машини на CASE IH можете да получите от официалния вносител Тайтън Машинъри България на *4040 или на titanmachinery.bg.