Технологии за отглеждане на ягоди и малини, съобразени с глобалните климатичните промени и възможности за механизирано прибиране в бъдещата ОСП. Такава е темата на уебинара, който ще се проведе на 3 декември (четвъртък) в платформата ZOOM. 

CAP4US: Субсидиите да са на базата на произведения продукт

Организатори на събитието са Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), Българска Асоциация на Mалинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я) и Агри.БГ. 

Агри.БГ ще предава семинара на живо 

По време на онлайн семинара участниците ще получат информация за различни методи на отглеждане на малини и ягоди. Ще научат как да се постигнат различни срокове на зреене на един и същ сорт ягоди за облекчаване на брането и по дълъг период на продажби на пазара. Ще получат и ценни съвети за това как се отглеждат малини на висока леха с мулчиращо фолио и как става отглеждането им в контейнери на открито и под леки култивационни съоръжения.

Ще разберат как става отглеждането на малини за индустрията и какви са възможностите за механизираното им бране с малинокомбайни.

Вижте програма

Допълнително пред тях ще бъде представена и кампанията „ОСП работи за нас: Остани на линия!“ на AgriGate MediaИнститута за агростратегии и иновации и Смарт Агростарт. В рамките на уебинара представители на службата за съвети в земеделието ще разяснят какви са възможностите за консултации, които те предлагат по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ по мярка 2 „Консултантски услуги,услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. (ПРСР). 

Началният час на уебинара, който е част от годишната среща на БАМ-Я, е 10:00 ч., като участието е напълно безплатно, а регистрацията става лесно ТУК 

Линк за достъп: https://zoom.us/j/97027802353
ID за семинара: 970 2780 2353

Следете темата и на cap4us.agri.bg