От днес започва приемът на заявления за директни плащания и национални доплащания Кампания 2014. Това съобщи за Фермер.БГ заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов. Според Абазов няма да има проблеми с Кампания 2014 и всички заявления ще бъдат своевременно приети и обработени. Общинските земеделски служби имат готовност и познания и могат да се справят със закъснението, коментира Абазов.

Удължаване на срока за прием на заявления е невъзможно, тъй като началото и краят на кампанията се определят от Европейски регламент, посочи Абазов.   
[news]
Причините за забавянето на тазгодишната кампания са и обективни и субективни. Забавянето на наредбите за планинските райони и районите с природни ограничения и за агроекологичните плащания са станали причина за забавяне на цялостния старт по прием на заявления за субсидии. Промените обаче са обнародвани днес в Държавен вестник.

Забавянето на наредба 11 е по-скоро обективно, тъй като дебатите и приемането на изборния кодекс са заели „цялото пространство в пленарна зала и в Държавен вестник“, посочи Абазов. По думите му от седмица тече приемът на заявления за подпомагане на животновъдите.

Официално Кампанията по прием на документи трябваше да започне от 4 март и приемът на заявления да продължи до 15 май 2014 г. без санкция за късно подаване и от 16 май до 9 юни 2014 г. със санкция 1% за всеки ден закъснение.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!