„Приветствам добрата инициатива и поздравявам организаторите на XVI-то Изложение на земеделска, автомобилна, индустриална и електронна техника, в лицето на проф. Белоев и ръководството на Русенския университет “Ангел Кънчев”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов при откриване на изложението.

 

Той каза, че дългогодишната традиция в представянето на най-съвременните технологии в земеделието е превърнало изложението в притегателен център за агрофирми, производители и гости.

 

Зам.-министърът обясни, че Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и през тази година ще продължи политиката в защита на българските земеделски производители с национални и европейски средства. Абазов акцентира, че инвестициите в земеделска техника са един от приоритетите в новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

 

Чрез мярката „Инвестиции в материални активи“ ще се предоставя възможност на земеделските стопани да закупуват нови машини и оборудване, да кандидатстват с проекти за ново строителство или ремонт на селскостопански сгради и постройки. Мярката ще покрива и разходи за създаване на трайни насаждения.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!