Актуализираните условия за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР са публикувани в Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020).

Вижте отговорите на 67 въпроса по подмярка 4.1

Официално проектни предложения вече се приемат до 30 септември. Увеличен е също общият бюджет на тазгодишния прием – 431 997 104 лв.   

С всички документи, включително заповеди, таблици, въпроси и отговори, може да се запознаете ТУК.

Подмярка 4.1 за инвестиции тръгна на 19 април с бюджет от 422 218 104 лв. Първоначално крайният срок за кандидатстване беше до 23 юли.

След заседания на работна група с участието на представители на земеделското министерство и браншови организации беше постигнато съгласие за промяна на срока за прием и бюджета. Остана обаче изискването на 36-месечна предистория на земеделския производител. Нямаше как да бъде уважено и искането за секторно бюджетиране. 

„Предполагам, че кандидатите няма да са толкова много и средствата по ПРСР се очертават значителни, така че ще има за всички. Там, където останат средства, ще бъдат пренасочени от едни сектори към други“, увери служебният министър през месец май .