Частнопрактикуващите ветеринарни лекари ще участват в организацията и провеждането на ваксинацията срещу болестта Син език 2015 г. при заплащане съгласно Тарифа 2015 г. Това става ясно от документи на Българския ветеринарен съюз.
[news]
 
В писмо до Българската агенция по безопасност на храните ветеринарните лекари псосочват: „... относно участието на регистрираните ветеринарни лекари в предстоящата ваксинация на преживните животни  срещу болестта Син език, Българския ветеринарен съюз Ви уведомява, че всички негови членове със отговорност ще участват в организацията и провеждането на всички мероприятия за ликвидирането на заболяването, съгласно изискванията и указанията на European Commission Directorate-General Health & Consumers и Българската агенция по безопасност на храните“.
 
За обезпечаване изпълнението на ваксинацията в определените срокове е необходимо да се заплати труда на регистрираните ветеринарни лекари по цени съгласно Тарифата за 2015г.
 
Ветеринарните лекари съгласуване на графици за изпълнение на мероприятието, става ясно още от документите. 
 
Общо 1067 са регистрираните частни ветеринарни лекари в страната, които са изразили готовност да се включат в кампанията по ваксинация на едрите и дребните преживни животни срещу болестта Син език през 2015 година. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!