Булагро АД ще предложи на българските земеделци през предстоящата есенна кампания изцяло нов висококачествен гранулиран тор, съдържащ множество хранителни елементи.

Важното за посевите - от Булагро и то сега!

Добив Плюс е тор, комбиниращ по уникален начин продължителното действие на амониевия азот с най-добре усвоимата форма на фосфора, подобрявайки ефективността на торенето. Високата разтворимост и допълнителното съдържание на сяра подобряват усвояването на хранителните елементи и способстват за пълноценното подхранване на културите. Отличната гранулометрия и специално формулираното покритие са гаранция за липсата на проблеми при съхранението и равномерното разпределение по време на внасянето.

Добив Плюс стимулира формирането на богата коренова система и осигурява по-добро вкореняване и развитие на културите във всякакви видове почва.

Механизъм на действие:

Азотът е в по-голямата си част в амониева форма, а фосфорът -  в най-добре водоразтворимата и усвояема за растенията форма - монокалциев ортофосфат.

След като торовата гранула влезе в контакт с почвата, съдържащият се фосфор абсорбира вода и се хидролизира, образувайки кисел разтвор на три съединения. Две от съединенията проникват в почвения флуид и незабавно започват да подхранват растенията. Третото фосфорно съединение функционира като „резерв“ и покрива нуждите на растението през по- късните етапи от развитието му. Наличието на амониев азот и сяра създава синергия между елементите, намалява неподвижността и повишава ефективността на торенето.

Състав: NP 15:22 + 30% SO+ 2% MgO + 0.3% Zn + 0.1% B

Предимства на новия тор Добив Плюс:

  • Висококачествен тор от отлични суровини.
  • Високо съдържание на амониев азот, което го прави уникален за целите на базовото наторяване на културите.
  • Висока разтворимост на фосфора, до 90%, за по-добро подхранване на културите във всякакви видове почва.
  • Допълнително обогатен със сяра за по- добро усвояване на азота и микроелементите.
  • Равномерно разпределение на хранителните елементи благодарение на високата разтворимост на гранулите.
  • Отлични гранули, твърди и сферични, благодарение на което се увеличава подвижността и не се отделя прах.
  • Нанасяне в широк периметър и равномерно разпределение, без непокрити участъци на полето.
     

Търсете Добив Плюс при вашия регионален представител на Булагро АД, обадете се на тел. 0888 00 40 60, или пишете на [email protected]. Повече информация може да намерите ТУК.