Запазете следващата седмица в календара си, защото отново дойде време за най-голямото специализирано селскостопанско изложение в България - Бата Агро!

Заповядайте от 15-ти до 19-ти май в часовете от 09:00 до 18:00 на летище Стара Загора, за да се видим, да обменим опит и да ви покажем нашите най-добри предложения, с които да модернизирате стопанството си.

Основен акцент на щанда на Булагро Машини ще бъде прикачната техника на австрийския бранд PÖTTINGER. Посетителите ще видят за първи път новия плуг за оран в и извън браздата SERVO 6000 с 9 тела и усилени стълбци на плужните тела RH90 PRO. Плуговете от серия T 6000 са подходящи за трактори с мощност до 500 к.с. Превключването от оран в браздата към оран извън нея става само с няколко прости стъпки. За да се осигури постоянно поддържане на дълбочината при оран извън браздата, дълбочинно колело осигурява опора пред първото плужно тяло. То е шарнирно окачено, с цел да се спести място и да се приближи към гредата на плуга. Благодарение на интелигентно интегрираната хидравлична система, не е необходима допълнителна връзка към хидравличната система на трактора за хидравличния механизъм за регулиране. 

Друга новост от PÖTTINGER, която ще представим за първи път, е сеялката Terrasem с пасивна подготовка на семенното легло от новата серия V4000. Тя е с 20% по-голям бункер за още по-висока производителност. Почвообработващите дискове са в нова Х-образна конфигурация, която гарантира, че машината работи сто процента в права линия. Допълнителен WAVE DISC, разположен в средата, осигурява равномерно движение по цялата повърхност. Дисковете са с нови, усилени държачи, за спокойна работа при всякакви условия. Дълбочината на изсяване, на влагане на тор (при Fertiliser моделите) и натискът на изсяващите колела се регулират хидравлично по време на работа, от кабината на трактора.

И това не е всичко! Най-продаваният модел дискова брана - PÖTTINGER TERRASEM 6001Т, ще бъде показан в комбинация със семенна кутия TEGOSEM с обем на бункера 500 литра и автоматично калибриране.

Сред останалите представители на PÖTTINGER на изложението ще са дисковата брана TERRADISC 8001 T с работна ширина от 8 метра и патентована система от хидроакумулатори за успокояване на подскачането по време на работа, дискова брана TERRADISC 6001T, оборудвана със сечка, механична сеялка VITASEM 402, навесна косачка NOVACAT 302, сеносъбирач TOP 762 С и балопреса с вариаторна камера IMPRESS 3190 V PRO. Всички те се предлагат в България с пълна 2-годишна гаранция, само от Булагро Машини.

Посетителите ще могат да изпробват най-новия модел навигационна система с автопилот на шведския бранд HEXAGON - Ti10, на специален демо стенд, показващ как работят всички функции за прецизно земеделие.

Новост от бранда OZDUMAN е ремаркето за зърно с капацитет на товарене от 14 тона. Освен него, посетителите ще видят анкерни и дискови 6-редови сеяли с торовнасяне и микрогранулаторни кутии, както и притъпкващ валяк OZDUMAN с Cast Steel Roller. 

На щанда на Булагро Машини ще видите и самоходната пръскачка HARDI ALPHA EVO III с капацитет на резервоара от 5100 литра и трето поколение TWIN крила – най-добрата система за пръскане в света, която драстично намалява отвяването и ви спестява време и пари.

Кабината ALPHA EVO CAB II е с 320 градуса неограничена видимост и пълен контрол на всички работни процеси директно от кабината с HARDI SprayCenter. Пневматичното окачване е стандартно оборудване за ALPHA. Машината разполага със самостоятелно задвижване на всяко колело с хидродвигатели Поклейн, 6-цилиндров Deutz Tier 4 двигател с 245 к.с. и хидростатична трансмисия Easy Drive. HARDI ще бъде представени и с различни прикачни модели, подходящи за малки и средни стопанства.

Датският лидер в производството на тороразпръскващи машини BOGBALLE ще присъства с модел от обновената серия М, с капацитет от 2550 л и редица високотехнологични функции.

Посетителите ще видят и мотичен и иглен култиватор на австрийския бранд EINBÖCK, които се справят перфектно с разбиването на почвената кора и отстраняват новопоникналите плевели. Брандът ще бъде представен и с изключително успешния си универсален режещ култиватор TAIFUN с работна ширина от 7 метра.

На щанда на Булагро Машини ще присъстват още италианските прецизни пневматични сеялки за пролетни култури, балопреси и фолиращи машини на MASCAR, продълбочители и редови култиватори BADALINI, хедери за слънчоглед DOMINONI и телескопичен товарач Schäffer Lader.

Булагро АД също ще бъде представена в сектор "Семена, торове и ПРЗ", с топ предложения за предстоящата есенна кампания - специална селекция семена житни собствено производство, иновативни листни торове и биостимулатори на световните брандове VALAGRO и CODA, гранулирани торове и продукти за растителна защита на водещи производители.

 

Повече информация може да откриете на https://bulagro.bg/