Булагро Машини са нетърпеливи да посрещнат своите гости на изложението БАТА АГРО - от 1 до 5 юни, и са подготвили редица интересни и иновативни селскостопански машини.

Основен акцент на щанда на Булагро Машини ще бъде премиерата на новия прикачен стърнищен култиватор PÖTTINGER TERRIA.  

TERRIA е с широк спектър от приложения - от плитка обработка на стърнища до дълбока подготовка на семенното легло (от 5 до 35 см). Предлага се в работни ширини от 4, 5 или 6 метра и като три- или четириредови модели. Работните органи са симетрично подредени, разположени на сгъваемите секции. Това осигурява равномерно проникване, равномерно разпределение на мощността и равномерно износване.
Освен това, така се постига свободна работа на култиватора без странично изместване. За да гарантира стабилен и постоянен почвен поток и безпрепятствена работа, дори при наличие на големи количества слама и остатъци от реколта, TERRIA има щедра височина на рамата от 820 мм и разстояние между редовете от 800 мм. 

Работните органи са с извита форма, а позицията им може да се променя чрез матрица с отвори. По този начин можем да променяме агресивността на работа. PÖTTINGER гарантират най-добрия работен резултат, благодарение на интензивното смесване чрез разстоянието между работните органи от 290 до 310 мм.

Новост е тясното шило DURASTAR. С ширина от 40 мм, шилото позволява работна дълбочина до 35 см. 
PÖTTINGER допълнително подобри съществуващата система за НОН СТОП защита от камъни NOVA. Това е жизненоважно за осигуряване на непрекъсната работа. TERRIA е стандартно оборудвана с механична защита от камъни, с пусково налягане при натиск над 600 кг. и максимална височина на повдигане 35 см. Към гамата е добавена и регулируема хидравлична версия със задействаща сила от 650 кг.

За да се гарантира максимално малък радиус на завиване, шасито е интегрирано в работната секция, което води до по-компактна обща дължина. 
За бързо и прецизно адаптиране към всякакви почвени условия, PÖTTINGER са оборудвали своя прикачен стърнищен култиватор TERRIA с напълно хидравлично регулиране на дълбочината. Големите дълбочинни колела и задният валяк гарантират, че машината не се отклонява от избраната работна дълбочина. Тегличът е снабден с хидравличен цилиндър за прецизно следене на релефа на терена. 

Предимствата на TERRIA: 
- Широк спектър от приложения - от плитка обработка на стърнища до дълбока подготовка на семенното легло (от 5 до 35 см);

- Хидравлична настройка на работната дълбочина за бързо и прецизно адаптиране към всякакви почвени условия;

- Шаси, интегрирано в работната секция, за минимален радиус на завиване и щадене на земята;

- Избор на работни органи с доказано качество за интензивно размесване или плитко рязане;

- НОН СТОП защита от камъни;

- Различни положения на теглича за гъвкаво напасване към различни условия;

- Работа без странично изместване и използване на цялата работна ширина на машината;

- Икономия на гориво поради по-малката необходима мощност за постигане на перфектно смесване на почвата.

Сред останалите представители на PÖTTINGER на изложението ще са дисковата брана TERRADISC 8001 T с работна ширина от 8 метра и патентована система от хидроакумулатори за успокояване на подскачането по време на работа, плугове SERVO с различен брой и вид на телата, механични и полудиректни сеялки, косачки и сеносъбирачи. Всички те се предлагат в България с пълна 2-годишна гаранция, само от Булагро Машини.

Премиерно на изложението ще бъде представен брандът Ozduman, с редови култиватор с торовнасяне и 6-редова сеялка с торовнасяне и микрогранулаторни кутии.

На щанда на Булагро Машини ще видите и самоходната пръскачка HARDI ALPHA EVO II с увеличен капацитет на резервоара от 5100 литра и трето поколение TWIN крила – най-добрата система за пръскане в света, която драстично намалява отвяването и ви спестява време и пари. 

Кабината ALPHA EVO CAB II е с 320о неограничена видимост и пълен контрол на всички работни процеси директно от кабината с HARDI SprayCenter. Пневматичното окачване е стандартно оборудване за ALPHA. Машината разполага със самостоятелно задвижване на всяко колело с хидродвигатели Поклейн, 6-цилиндров Deutz Tier 4 двигател с 245 к.с. и хидростатична трансмисия Easy Drive. HARDI ще бъде представени и с различни прикачни модели, подходящи за малки и средни стопанства.

Датският лидер в производството на тороразпръскващи машини BOGBALLE  ще присъства с модел от обновената серия М, с капацитет от 2550 л и редица високотехнологични функции.

Посетителите ще видят и мотичен и иглен култиватор на австрийския бранд Einböck, оборудвани с камера за следене на културите в реално време. 

На щанда на Булагро Машини ще присъстват още италианските прецизни пневматични сеялки за пролетни култури, балопреси и фолиращи машини на Mascar, продълбочители и редови култиватори Badalini, хедери за царевица и слънчоглед Dominoni, специализиран инвентар Falc - фрези, роторни брани и мулчери, лозаро-овощарски трактор на Goldoni, телескопичен товарач Schäffer Lader и поливна инсталация BEINLICH

Булагро Машини ви очакват на щанд 1 в сектор H.

Още за портфолиото на компанията, можете да научите на сайта Булагро Машини АД