Над 16 вида змии живеят на територията на България, като шест от тях са  отровни. Най-опасни са пепелянките и усойниците. Смята се, че общият брой на всички змии у нас е около 2,5 милиона, като от тях един милион са само пепелянките. Годишно има около 40 ухапвания от пепелянки, като смъртните случаи, все пак, са рядкост.  

 

Въпреки че се страхуваме от тях, змиите са защитени видове и са полезни за природното равновесие, тъй като се хранят с различни вредители – гризачи, жаби, насекоми.
 

Какво да направите, ако срещнете змия?

Не изпадайте в паника и не правете резки движения, защото тя ще ги възприеме като враждебни и може да ви нападне, за да се защити. И змиите ги е страх от нас, може би дори много повече. Просто заобиколете змията.
 

Какво да направите, за да не срещнете змия?

BugAway предлага репелента срещу змии KALIF, който е безвреден за тях самите и за природата, но ги държи далеч. Продуктът дебютира в България тази година и е вече предпочитан избор за мнозина. Репелентът, под формата на силно ароматни гранули, отблъсква змиите и гущерите. Поръсва се на местата, нападнати от змии или около пространствата, където не трябва да проникват. При употреба на открито увеличите дозата, за да засилите действието.



Повече за продукта BugAway KALIF можете да научите тук:

bugaway.info

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!