Брокерка от Свищов е обвинена за пореден път в измама със земеделски земи на стойност 58 000 лв., съобщава търновският сайт Борба.

Нагла измама с ниви в Пловдивско

Според информацията 68-годишната Анелия Танчева мамила мъж и жена от Велико Търново от края на 2013 г. до април 2014 г. Тя ги заблудила, че има възможност да им осигури земеделски земи от висока категория в районите на селата Павел, Караисен и Хаджи Димитрово. Идеята била да подбере продаващи се ниви и да ги купи от тяхно име, като им предаде документите за собственост. 

Брокерката обаче успяла да измами семейството с над 58 000 лв. Тя вече е обвиняема за поредната си измамна схема от прокуратурата във Велико Търново.

В момента обвиняемата е в Сливенския затвор за 3 години за измами със земи на жители на Свищов. Заради последното й престъпление с 58 000 лв., тя е изведена от затвора и ще дава обяснения в съда във Велико Търново.

НАЙ-ВАЖНИТЕ НОВИНИ ОТ МЕСЕЦА

Анелия Танчева има няколко условни присъди за измама със стотици декари земеделска земя за периода 2000 - 2018 г., след което най-накрая получава ефективна присъда.

Обещавала сделки със земи срещу тлъсти комисионни, но после реални продажби или покупки нямало.

В списъка на измамени от Танчева са няколко фирми, бизнесмени, семейство лекари и други потърпевши от региона, включително един столичанин. Случаят с нивите за 58 000 лв. е поредното възпроизведено дело срещу брокерката след години на разследване.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

ДФЗ: Преведени са над 3,3 млн. лв. за зимни пръскания

Зеленчукопроизводител: Като е домат, да е червен

Министерството: Няма да има риск от прекъсване в плащанията