Брашното от грозде е продукт с високо съдържание на антиоксиданти и ред други полезни хранителни вещества. Производството му се превръща в бизнес начинание за Лорена Лондеро, когато решава да направи хранителния си режим по-здравословен, научаваме от нейно скорошно интервю за Chacra TV.
Новото поприще и пазар на Десислава Кабурова
Лозарството е движеща сила за икономиката в италианската провинция Кордоба и от години е начин на препитание за семейството на Лондеро. Израствайки сред лозята, аромата на прясно набрано грозде и дъбови бъчви, тя познава свойствата им. Затова, когато разбира, че страда от множествена склероза, радикално променя хранителните си навици.
След поставяне на диагнозата през 2015 г. Лорена проучва свойствата и ползите от гроздето и установява, че на пазара няма брашно от него. Решава да започне да произвежда такова самата тя. Така съчетава в едно страстта и здравословния живот.
Как се произвежда брашно от грозде?
Брашното от грозде се прави от кюспе - остатъците, останали след производството на вино. Тази богата на антиоксиданти част от плода се дехидратира и след това се смила, за да се получи финият прах, който познаваме като гроздово брашно.
В производството се използват различни сортове грозде - Малбек, Каберне, Танат и Сира. Полученото брашно съдържа фибри, магнезий, желязо, мастни киселини, омега 3 и 6. То е отличен източник на витамини и минерали, превръщайки се в идеално допълнение към ежедневната диета.
Предимства на суперхраната, наречена брашно от грозде
Сред основните предимства Лорена изтъкна високото съдържание на антиоксиданти, особено ресвератрол - съединение, което има мощен подмладяващ ефект на клетъчно ниво. Този антиоксидант се бори със свободните радикали и помага на клетките да бъдат по-чисти и здрави. В допълнение, той е подходящ за тези, които спазват кето, веган или безглутенова диета, тъй като е напълно натурален и не съдържа преработени брашна.
Препоръки за консумация на брашно от грозде
Брашното от грозде може да се консумира ежедневно.
Препоръчителната доза е една супена лъжица или две чаени лъжички и че може да се комбинира със сладки и солени ястия, казва Лорена Лондеро.
Младата жена препоръчва брашното да се приема разредено в плодов сок, смутита, плодови салати и дори да се добавя към мате.
Също така може да се добави към супа, зелена листна салата и дори като ароматизатор за гурме ястия, осигурявайки им цвят и хранителни вещества, допълва Лорена.
А в случай че ви се върти в ума да направите хляб от брашно от грозде, италианката съветва то да бъде от 5 до 20% от брашнената смес. С него можете да приготвяте още паста, пица, сосове, пудинги и бисквити.
Брашното от грозде е не само суперхрана, но и отлична възможност за подобряване на всяка рецепта чрез добавяне на допълнителни хранителни вещества и вкус. Със своите различни приложения и свойства, този иновативен продукт е здравословен вариант за тези, които искат да подобрят диетата си, категорична е Лондеро.
Вижте още:
Виктор Ромбаут: Все по-малко хора ще сеят рапица. Пр
Радостин Стойчев: Малко хора оценяват биопродуктите и ги търсятолетните култури също са рискови

0 КОМЕНТАРА