Брашното от грозде е продукт с високо съдържание на антиоксиданти и ред други полезни хранителни вещества. Производството му се превръща в бизнес начинание за Лорена Лондеро, когато решава да направи хранителния си режим по-здравословен, научаваме от нейно скорошно интервю за Chacra TV. 

Новото поприще и пазар на Десислава Кабурова

Лозарството е движеща сила за икономиката в италианската провинция Кордоба и от години е начин на препитание за семейството на Лондеро. Израствайки сред лозята, аромата на прясно набрано грозде и дъбови бъчви, тя познава свойствата им. Затова, когато разбира, че страда от множествена склероза, радикално променя хранителните си навици. 

След поставяне на диагнозата през 2015 г. Лорена проучва свойствата и ползите от гроздето и установява, че на пазара няма брашно от него. Решава да започне да произвежда такова самата тя. Така съчетава в едно страстта и здравословния живот. 

Как се произвежда брашно от грозде?

Брашното от грозде се прави от кюспе - остатъците, останали след производството на вино. Тази богата на антиоксиданти част от плода се дехидратира и след това се смила, за да се получи финият прах, който познаваме като гроздово брашно.

В производството се използват различни сортове грозде - Малбек, Каберне, Танат и Сира. Полученото брашно съдържа фибри, магнезий, желязо, мастни киселини, омега 3 и 6. То е отличен източник на витамини и минерали, превръщайки се в идеално допълнение към ежедневната диета.

Предимства на суперхраната, наречена брашно от грозде

Сред основните предимства Лорена изтъкна високото съдържание на антиоксиданти, особено ресвератрол - съединение, което има мощен подмладяващ ефект на клетъчно ниво. Този антиоксидант се бори със свободните радикали и помага на клетките да бъдат по-чисти и здрави. В допълнение, той е подходящ за тези, които спазват кето, веган или безглутенова диета, тъй като е напълно натурален и не съдържа преработени брашна.

Препоръки за консумация на брашно от грозде

Брашното от грозде може да се консумира ежедневно. 

Препоръчителната доза е една супена лъжица или две чаени лъжички и че може да се комбинира със сладки и солени ястия, казва Лорена Лондеро. 

Младата жена препоръчва брашното да се приема разредено в плодов сок, смутита, плодови салати и дори да се добавя към мате. 

Също така може да се добави към супа, зелена листна салата и дори като ароматизатор за гурме ястия, осигурявайки им цвят и хранителни вещества, допълва Лорена. 

А в случай че ви се върти в ума да направите хляб от брашно от грозде, италианката съветва то да бъде от 5 до 20% от брашнената смес. С него можете да приготвяте още паста, пица, сосове, пудинги и бисквити. 

Брашното от грозде е не само суперхрана, но и отлична възможност за подобряване на всяка рецепта чрез добавяне на допълнителни хранителни вещества и вкус. Със своите различни приложения и свойства, този иновативен продукт е здравословен вариант за тези, които искат да подобрят диетата си, категорична е Лондеро.



Вижте още:

Виктор Ромбаут: Все по-малко хора ще сеят рапица. Пр

Радостин Стойчев: Малко хора оценяват биопродуктите и ги търсятолетните култури също са рискови

Подкрепете независимата журналистика