Немско качество и отлична работа дори при тежки почвени условия – с това накратко се характеризира немската почвообработваща техника BRIX. Дисковите брани вече успешно работят и по българските полета, а на Агритехника 2015 бяха представени най-новите и атрактивни модели за 2016 г. 
 
Ларс Брикс, управляващ директор BRIX заяви пред Трактор.БГ: Един от нашите най-интересни продукти e голямата дискова брана Magnum. В новия модел сме сложили по-големи дискове, така че браната да работи на по-голяма дълбочина. Повишена е и височината на машината, така че когато работи в тежки почви, да няма проблем с режещите дискове. Тежките дискови брани Magnum се агрегатират към трактори с мощност до 300 к.с.
 

 
Браните BRIX Magnum се предлагат с работни ширини от 4,60 до 6,05 метра. Те са подходящи за надробяване на растителните остатъци или за разбиване на буците, като оставят почвата изключително подравнена, особено след жътва на царевица и слънчоглед, посочи Ларс Брикс.
 
 
Интересeн продукт на щанда на BRIX бе и браната за предна навесна система Twinn. Вълнообразната форма на дисковете, разположени близо един до друг, натрoшават буците и нарязват отлично всякакви видове растителни остатъци.
 
BRIX Twinn е иновативна и ефективна технология на почвообработка след оран. Монтира се на предния навес на трактора. Наистина е уникална и се предлага в работни ширини от 3 до 6 метра. Диаметърът на дисковете е 560 мм, а между тях има чистач, така че когато почвата е влажна, да не се натрупва и затлачва дисковете, обясни Ларс Брикс.

 
Браните от тази серия много добре подравняват почвата, което улеснява работата на трактора след оран и продълбочаване и допринася за увеличаване на работната скорост. 
 
BRIX представи и продълбочители за почвата по време на изложението Агритехника с модела Rambo. 
 
“Предлагаме продълбочители с два до шест работни органа. Те се агрегатират с трактори с мощност от 160 до 300 к.с. и достигат максимална дълбочина на продълбочаване от 60 см. Тази машина е оборудвана с хидравлична система за защита от камъни, която повдига работния орган при допир с препятствието, след което автоматично се спуска без да има опасност от счупване на лемежа. Хидравличното налягане може да се контролира и наблюдава по време на работа чрез този манометър, посочи Ларс Брикс.

 
Допълнителна информация за пълното портфолио почвообработваща техника BRIX можете да получите от официалния вносител на марката за България – Универсал НВГ ООД, гр. Долна Оряховица.
 
tel. 0887227460; 0886834233
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!