На проведената днес в Стара Загора среща между фермери за кризата в сектор Мляко, животновъдът Бойко Синапов заяви:

"Нека не коментираме кой какво не е направи, а какво трябва да се направи! Тук днес трябваше да има 1000 човека, а ние сме пак 100 човека. Вината си е в нас, аз много пъти съм го казвал. Моят разговор миналата седмица с Премиера беше "Не ни давайте повече субсидии. Тези субсидии не идват през нас. те минават през нас, легализират се, но не остават при нас."

 

Синапов добави: "Не е проблема в мандрите. Проблема е в нелегалния внос. Естествено, че мандрата ще купува нелегално, защото никъде не плаща данъци. Всичко минава контрабанда - сухи млека, каквото си искате....А когато купи от нас млекото, той трябва да го декларира. Това е проблема, залива се пазара с контрабанда, тровим децата си!...." и добави:"Наскоро бях в една мандра, където има склад огромен с палети с палмово масло. Откъде се внасят тези палмови масла никой не знае и никой не контролира, ето къде е проблема. Ние трябва да скочим и да се защитим!", категоричен бе Синапов.

 

Синапов отбеляза, че са готови да се сформират групи по митниците, които да съдействат на Агенция Митици и да се пресече контрабандата на мляко. "Само за седмица ще излезе на светло колко нелегални отрови се внасят за нашите деца!"