От днес, по предложение на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните проф. д-р Пламен Моллов. Отново по предложение на министър Танева на негово място премиерът назначи д-р Дамян Илиев.

 

Вчера бизнесменът Аладин Харфан съобщи, че са му искани 10 хил. лв. "такса спокойствие", която не платил на БАБХ и последвали редица проверки и затваряне на завода му за преработка на птиче месо. Изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов отхвърли обвиненията и обяви, че негови инспектори са открили червеи в храни на компанията, а екипът му няма да се поддаде на натиск.

 

По-рано днес бизнесменът се срещна с министъра на земеделието и храните Десислава Танева. По време на срещата Танева е обещала пълно съдействие от страна на ведомството й и е изразила подкрепа към Харфан в борбата срещу корупцията, съобщава dnevnik.bg. 

 

От прес-центъра на БАБХ разпространиха изявление, според което в отговор на нападките и внушенията, направени  на пресконференция на фирма“ Аладин Фуудс” ООД за упражнен рекет от страна на нейни инспектори, Българската агенция по безопасност на храните ще сезира съответните компетентни органи, в това число и Прокуратурата, за нанесени морални щети и уронване престижа на Агенцията.

 

Припомняме, че фермери искаха оставката на Моллов още през Януари и Февруари, заради сагата с държавната поръчка за избор на доставчик на ваксина за Син език.

 

ВИЖТЕ ОФИЦИАЛНОТО ВИДЕО НА АЛАДИН ФУУДС:

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!