Европейските средства по СЕПП за 2014 г. да бъдат изплатени до 30 януари 2015г. Този ангажимент е поел премиерът Бойко Борисов на среща с Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Срещата бе инициирана от премиера във връзка с изплащането на европейските средства за подпомагане на единица площ за 2014г, като на нея присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.
 
На срещата е обсъден и въпросът за преотстъпване на корпоративен данък за земеделските производители за 2014г. Финансовият министър Горанов е разяснил, че е изпратена до ЕК нотификацията за ползване на държавната помощ за преотстъпен данък за периода 2014 – 2020г. Отговорът на Комисията по нотификацията следва да бъде получен до 31 март 2015г. Само след одобрение на нотификацията от ЕК, земеделските производители ще могат да се възползват от държавната помощ и за 2014г.
 
Проектът на Закон за браншовите организации е даден за обсъждане на коалиционните партньори, е съобщила министър Танева. Също така, за 2015г. е предвиден ресурс за държавната помощ за компенсиране на напълно пропаднали площи.
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!