Депутатите приеха оставката на Кабинета на Бойко Борисов, след което той се срещна с протестиращите граждани.

Благодаря на фермерите, които са дошли с машините и със животните, пред Народното събрание, за да ме подкрепят каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов пред събралото се множество протестиращи.

За първи път ние им дадохме субсидии, за да могат да развиват своето дело, каза още Борисов.

Той призова протестиращите, които „ме обичат и уважават“ да се прибират вкъщи.

Стотици са фермерите – животновъди от цялата страна, които участват в протеста пред Народното събрание в подкрепа на Правителството на Бойко Борисов, предаде репортер на Фермер.БГ. Има животновъди от Ямбол, Сливен, Благоевград и Северна България.

На протеста бяха Пенка Христова от Съюза на животновъдите в България, както и Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България.

Мария Степанчева от Асоциацията на биволовъдите каза по време на протеста, че правителството е направило много за развитието на животновъдния сектор.

Бисер Чилингиров от Националната овцевъдна асоциация каза пред Фермер.БГ, че това правителство е предоговорило допълнително субсидиите на глава животно, които получават животновъдите. С идването на служебно правителство овцевъдите пак ще бъдат забравени и овцете в България много ще намалеят. От 2,5 години работим с това правителство и сме набелязали конкретни мерки за развитието на овцевъдството. Ето защо оттеглянето на Кабинета ще бъде пагубно не само за овцете, но и за животните като цяло. За овцевъдството има започнати, но незавършени договори за износ на агнета към Източните държави, има нови, недовършени договори с Франция за отглеждане на агнета, имаме уверението на Мирослав Найденов, че фермерите ще могат по някакъв начин да получат земи от държавен поземлен фонд. Когато виждаме, че има светлина в тунела, не искаме всичко да рухне, защото сме положили много усилия за стабилизирането на сектора, каза Чилингиров.Фермерите са категорични, че не са организирани от политически партии за протеста. Те казват, че са се организирали спонтанно и преди всичко чрез социалната мрежа.
 


 




 

животновъди протест Бойко Борисов

 

цигани пред народното събрание

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :




 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!