Премиера Бойко Борисов разпореди на министър Десислава Танева да спре обществена поръчка за 95 млн.лв. Става въпрос за обществена поръчка, обявена от Югозападното държавно горско предприятие с предмет изграждане на горска инфраструктура и горски пътища, информира днес финансовият министър Владислав Горанов.

 

Правителство прекрати също процедурите по инфраструктурните проекти за магистрала Хемус и други големи обществени поръчки. Спирането на обществените поръчки от правителството не е самоцелно, "искаме да разсеем всички съмнение за нещо задкулисно", каза Горанов. "Големият обществен интерес и съмненията, че когато се говори за големи обществени поръчки нещата не са организирани достатъчно прозрачно, ни карат да ги организираме под медийно наблюдение с още по-голяма публичност и прозрачност, за да отпаднат всички съмнения, че има нещо", добави финансовият министър.

 

На въпрос защо сега правителството предприема тази стъпка, Горанов заяви, че е по-добре късно, отколкото никога. Той обясни, че разпореждането е поръчките да се преразгледат и спрат веднага, а след като влезе в сила прекратяването може да се стартират наново.