Подалата оставка зам.-директорка на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова е запазила поста си половин месец след решението тя да напусне.
 
 
Формалната причина за това е, че през този период земеделският министър не е свикал заседание на Управителния съвет на ДФЗ, на което Мизова да бъде освободена от длъжност.
 
Румен Порожанов е подал оставка заради отстранения зам.-директор на ДФЗ, каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.
Той припомни, че още миналата седмица е дал срок Иванка Багдатова-Мизова да бъде освободена от длъжност.
 
„Проверявам много неща, а това, което ускори подаването на оставка, след като ясно се разпоредих за отстраняване на човек в програмата, се оказа, че днес той още е на работа“, каза Борисов.
 
Ако някой иска да си пази човек, аз съм разпоредил, където има нарушители, да си отговарят пред закона. Още утре ще извършим смяната. Ясно е кой ще го замести, ще уведомим коалиционните партньори, а и самия човек“, добави премиерът, който присъства на демонстрация и раздаване на нова техника за служителите на МВР.
 
„Такива къщи за гости има във всички европейски държави, много нужни за туризъм извън големите курорти, и всеки, който е злоупотребил, ще му се вземат парите и ще му се търси отговорност. А и е добра превенция, за който иска да нарушава в бъдеще“, заяви премиерът и добави: „Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте!“