В Украйна, Русия и страните от Черноморския басейн кампанията по засяването на пшеница от реколта 2014 вече е завършила, заяви Борис Ангелов, управител на Регионална стокова борса – Монтана, цитиран от радио „Фокус“. "Това, което сега се случва в Украйна, няма да повлияе на търговията със зърно.

 

Това са моменти, които имат политическо значение и влияят в перспектива на политиката на страната, но няма как да повлияят на търговията със зърно - това са договорености. Украйна изнася доста голямо количество зърно, там разполагат с количества зърно и са заинтересовани да го продават", категоричен е Ангелов. Той посочи, че в Украйна със зърно търгуват частни компании, които движат този процес. "Може би в бъдеще този политически момент ще окаже някакво влияние, но не очаквам резки промени", категоричен е Ангелов.

 

Той посочи, че достатъчно количество зърно има в световен мащаб. Прогнозите показват, че все повече са запасите, с които разполагат страните, и тези запаси може да надхвърлят 700 млн. тона.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!