„Близо 5000 заявления за директните плащания са подадени до момента в областните дирекции по земеделие в цялата страната”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров в гр. Перник.

 

Той участва в семинар по кампанията за директните плащания, на който присъстваха над 250 земеделски стопани от района. Зам.-министър Димитров подчерта, че целта на срещите е да се запознаят и да се покажат новостите в схемите по директните плащания на земеделските производители, чиито бюджет през тази година е над 1,4 млрд. лв..


След великденските празници се очаква да бъде отворен и приемът по Мярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства” от Програмата за развитите на селските райони 2014-2020 година, като бюджетът по нея ще бъде около 150 млн. евро, каза зам.-министър Димитров. Той допълни, че това е една от най-очакваните мерки, тъй като по нея може да се получи финансиране за модернизация на фермите.

 

По време на семинара присъстващите бяха запознати от експерти на Министерството и с промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, които са свързани с отдаването на пасища на животновъдите без търг и конкурс.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!