Български ягоди, малини, къпини и боровинки представят родни изложители на международното изложение за аспержи и ягодоплодни в германския град Карлсруе. Събитието се провежда на 23 и 24 ноември.

Гласувайте: Какво ще доведе до по-голяма прозрачност при разпределяне на бюджетите по сектори?

От българска страна участие вземат Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я), заедно с производители от Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Добруджанския овощарски съюз и Съюза на дунавските овощари.

На изложението се представят още вино от малини, боровинки, ягоди и къпини, както и ин витро посадъчен материал на български сортове, разработен от Института по овощарство в Пловдив.

По време на изложението се представят нови технологии и решения за справянето с климатичните промени, напояването, работната ръка, по-високите разходи и системи за оптимизация на производството на ягодоплодни и аспержи.

“Новите продукти на пазара на селскостопанска техника ясно показват, че компаниите знаят какво е важно в индустрията: намаляване на разходите, опростяване на работата и директен маркетинг”, коментираха организаторите на изложението по време на откриването на форума.

В първия ден от изложението, 23 ноември, бяха раздадени награди за иновации на фирми, представящи визия и нов поглед в сектора за улеснение на различни процеси.