Биопроизводители на плодове, зеленчуци, зърно, брашно, ядки от Добричка област ще се включат в международното изложение ARMPROD EXPO 2021. 

Важното - слушайте в AgriПодкаст

Специализираният форум ще събере общо 10 фирми от България, сертифицирани и специализирани в екологично чистото производство, които да представят страната ни в Армения от 14 до 17 октомври. Партньори на инициативата са Търговско-промишлената палата в Добрич и Фондация „Център за подкрепа на инвестициите“ в Ереван. 

Фермерите от Добрич ще представят още ябълки, круши, сливи, арония, череши, салвия, слънчоглед, различни видове брашно - от пшеница, царевица, бял боб, различни видове ядки, мед, растителни мазнини и тахани.

В рамките на проект „Match&Grow“ биопроизводителите ще участват в преки бизнес срещи. Целта е разширяване на пазарите и насърчаване на търговията, уточниха още от ТПП - Добрич. Специализираното изложение в Армения ще е проведе за XIX път. На него българската делегация ще има свой щанд, на който да презентира продуктите си. В програмата са включени още посещения на фирми-производители, установяване на контакти с търговци на дребно и едро. 

Това е втората стъпка към установяване на преки отношения на българските и арменските биофермери. Още в края на август на посещение в Добрич пристигна делегация от Армения, която включваше производители на зърно, брашно, чай, билки, мед, плодове и зеленчуци. Биопроизводителите се представиха със свой щанд на XXIX-то изложение “Селското стопанство и всичко за него”, което се проведе тогава в сърцето на Добруджа. Освен това арменската делегация посети производители на мед, арония и брашно и организира срещи с 15 български фирми с цел коопериране.