Румен Порожанов е служебният министър на финансите. Това обяви току-що президентът Росен Плевнелиев на церемония по представянето на структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство.

Кой е Румен Порожанов:

Румен Порожанов е роден на 17 август 1964. През 1990 г. завършва висше образование в УНСС, специалност „Икономика и управление на селското стопанство". Притежава допълнителна квалификация „Икономика и управление на отбранителния процес", придобита също в УНСС. През 1992 г. започва работа в Министерството на финансите като „главен специалист". През периода 1995 - 1996 г. е бил съветник в Министерски съвет.

 

От 1996 г. продължава своето професионално развитие в Министерството на финансите като началник на отдел. През 2001 г. става директор на дирекция „Финанси на реалния сектор”. От август 2009 г. заема позицията началник на кабинета на министъра в Министерство на финансите.

 

Начело на ДФ „Земеделие” – РА застава с решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 31.03.2011 г. като преди това заемаше поста началник на кабинета на финансовия министър от кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков.

 

Порожанов напусна ДФЗ в края на август 2013 г. по свое желание. След него временно пое Васил Грудев, от ноември 2013 г. – Мирослав Николов.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!