Бивол, движещ се без пастир, предизвика две катастрофи. Двата инцидента станали буквално един след друг. Случката се разиграла в неделя - 15 ноември, около 18:00 ч. на път Е-79, съобщиха от полицията в Монтана, цитирани от БНР. 

Безстопанствени крави и по улиците на Габрово

66-годишен монтанчанин управлявал мерцедеса си към областния град, когато без да види животното в тъмното, се натресъл директно в него.
Добичето, което е било с ушна марка, паднало на земята, докато шофьорът успял да овладее машината и спрял в отсрещното платно.

След него се движел “Фолксваген”, чийто 21-годишен шофьор не могъл да избегне инцидента и германската кола се ударила в животното. След това колата се натресла в мантинелата и се преобърнала по таван. 

И двамата шофьори са пострадали, като единият е с контузия на гръдния кош и главата, фрактура на лицевия череп и комоцио, а другият е с комоцио и разкъсно-контузна рана на гърба. Те са настанени за наблюдение и лечение в МБАЛ - Монтана, без опасност за живота. 

По-младият водач е изпробван на място за употреба на алкохол с тест, като пробата е отрицателна. По-възрастният водач не е изпробван на място поради невъзможност, свързана със здравословното му състояние. По случая е образувано досъдебно производство, като от полицията не споменават за състоянието на животното и дали са установили собственика му.