Български производители са на най-голямото световно изложение за биопроизводсво - Биофах (BIOFACH) в Нюрнберг, Германия.

Всичко за Кампания 2023

България за първи път участва с национален щанд, който е 180 кв. м. 

“Всички български производители, които са над 20, са възхитени и никой не очакваше за толкова кратко време да бъде направено. Усещаме присъствието на държавата и подкрепата”, разказа за Агри.БГ един от изложителите - биопроизводителят Цветан Цеков

“Показахме, че България я има на картата на биопроизводството. Че има производство на прясна и на преработена продукция, че имаме вино, че имаме мед, билки, сушени гъби. Това е много сериозна крачка. 

На това изложение директно се правят договорки с крайни клиенти. 
с колегите вече имаме сключени сделки, намерихме нови партньори, макар да е първия ден”, отбеляза Цеков. 

Снимка: Божидар Петков 

Цеков, който предостави за Агри.БГ кадри и снимки от изложението, добави, че според него това е начинът и това е пътят - стимурилане на българското биопроизводство и двигателят да е пазара. 

“Когато имаме сериозни пазари, когато показваме на света, че сме сериозен производител, а то става по този начин - не с малки щандове по ъглите, а с такава мощна проява. 

Производителите трябва да се възползват от този тип възможности”, каза Цеков, като отбеляза, че се ндява тази програма на аграрното министерство да продължи и в следващите години. 

“Не става с едно изложение, а с масирано присъствие на няколко такива изложения, в които да се показва потенциала. Изключително добро впечатление прави как хората се спират на нашия щанд. А имаме и много интересни продукти от всички колеги”, добави той.