От днес до 13 август в Банско ще се проведе биопазар на биологини земеделски производители от цяла България, предаде Фермер.БГ. Инициативата е на Българска асоциация „Биопродукти” и е подкрепена от Община Банско. Събитието се организира в рамките на международния джаз фестивал Банско 2013.

Пазарът се открива днес по обед, каза за Фермер.БГ Таня Джупанова от Община Банско. Общината е предоставила на производителите на екологична продукция специална експозицонна кащичка, в която биопроизводителите ще предлагат актуални за сезона продукти, произведени по биологичен начин - сладка, сокове, вино, билки, сирене, кашкавал, ядки, луканки, тоест всичко, произведено по екологично чист начин в България.


Над 10 фермерски биопазара организира през тази година Българска асоциация „Биопродукти” в цялата страна – Враца, Благоевград, Русе, Арбанаси, Габрово, София са само част от дестинациите, на които от началото на 2013 година биофермери представиха продукцията си.

За утре, 9 август е насрочен семинар, който ще се проведе под патронажа на кмета на Банско, за участие в който са поканени всички земеделски производители от общината. Във форума ще участват и представители на МЗХ, както и експерти от WWF и от асоциация „Биопродукти”. „Искаме да привлечем земеделските производители от община Банско към нашата кауза. Банско е естествено екологична община и има сериозен потенциал за добро развитие на екологично чиста селскостопанска продукция”, посочиха от Българска асоциация „Биопродукти”.

Очаквайте подробности, снимки и интервюта от провеждането на биопазара и семинара по-късно във Фермер.БГ.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!