На 28 юни (събота) от 13:30ч. заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” (ДФЗ) Атидже Алиева-Вели ще открие втория за София Ден на пчелния мед, организиран от Сдружението за биологично пчеларство. Събитието ще се състои в магазин ИКЕА, гр. София, ул. „Околовръстен път” 216.

 

То е част от проекта „Силата на пчелния мед”, финансиран по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 г. По време на събитието пчелари от Сдружението ще демонстрират как се извлича мед чрез центрофуга.

 

Те ще обяснят предимствата на биомеда, който гостите ще могат да опитат. Специално за всички присъстващи певицата Теди Кацарова ще сготви любимите си медени кулинарни изкушения, а организаторите ще раздават книжки с рецепти за здравословни медени ястия и десерти. За най-малките са предвидени различни игри и забавления със Супер М. Тя ще ги научи как се прави медът и колко е полезен.

 

Кампанията „Дни на пчелния мед” започна на 22 юни. Основното послание на кампанията - "Силата на пчелния мед", тази година се разшири с мотото "Лъжица мед на ден и силата е с мен!". Събитията продължават до 29 юли 2014 г., а следващите дестинации са Варна, Бургас, Велико Търново и Елена.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!