Добрите практики за растителна защита и торене при отглеждането на биокруши, както и характеристиките на различните сортове, ще бъдат представени в на семинар в овощна градина.

Гласувайте: Какви са средните Ви добиви от пшеница за 2022 г.?

Събитието се организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и земеделския стопанин Владимир Гочев, с подкрепата на проект NEFERTITI, финансиран по Програма Хоризонт 2020 в рамките на хъб България на мрежа № 9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци".

Семинарът с демонстрация ще се проведе на 2 август, вторник, от 10:00 часа, в село Българин, община Харманли, област Хасково - в стопанството на Владимир Гочев.

„Основната цел на семинара-демонстрация е разпространение на знания и информация за базисните принципи при биологичното отглеждане на плододаващи крушови насаждения, в т.ч. на добри практики за биологична растителна защита и торене", съобщават организаторите.

Друга важна цел е представяне на полезни съвети, препоръки и идеи при организиране на демонстрационни събития в земеделските стопанства.

Програма и покана за събитието може да видите тук.

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с: г-н Станимир Стефанов - член на екипа на НССЗ за изпълнение на проект NEFERTITI и координатор на хъб България на мрежа № 9 по проекта или г-н Антон Козалиев – земеделски стопанин. email: [email protected]; тел.: 0887 607 478; 0899 917 827