На фона на нестихващата пандемия от COVID-19 засега Германия не отлага традиционните си Международно изложение за биохрани Biofach 2021 и Международно изложение за натурална и биокозметика Vivaness. Следващото им издание е запланувано за 17 – 20 февруари 2021 г. в германския град Нюрнберг. 

Още над 2,7 млн. лева тръгнаха към биопроизводителите по мярка 11

Министерството на земеделието организира участие с национални щандове и на двете изложения. Със своята биопродукция могат да се включат български фермери. 

Заявките за участие се приемат до 2 октомври 2020 г.

Заради COVID-19 броят на изложителите ще бъде ограничен и класирането ще се извърши по реда на подаване на заявление за участие, уточняват от ресорното министерство.

Формулярите могат да бъдат изтеглени от ТУК, като предварително си подгответе сканирани копия на следните документи:

1.    Сертификат за биологично производство;
2.    Договор с контролиращ орган;
3.    Удостоверение за наличието или липсата на задължения по чл. 87, ал. 6 от ДОПК, издадено не повече от 1 месец преди подаване на заявката.
   

Заявката с документите се изпраща по електронен път на [email protected] и [email protected]. Ще получите имейл с потвърждение за нейното получаване. А в случай че все пак не ви потвърдят, попитайте на 02/ 985 11 243 или 02/ 985 11 245.

Първото по-мащабно представяне на българското биопроизводство беше именно на Biofach 2016, когато Българска асоциация Биопродукти показа екологично чистата продукция на 40 биопроизводители от страната.