10 производители на био продукти представиха своите продукти по време на международно специализирано изложение „ArmProd EXPO 2021“ Ереван, Армения. Изложението се проведе от 14 до 17 октомври.

От 8 ноември се подават заявленията за Ковид мярката

Фермерите представиха на свой щанд пшеница, слънчоглед, орехи, ябълки, сливи, круши, арония, салвия, боб, царевица и други продукти, съобщиха от Търговско-промишлена палата - Добрич.

Добричките фермери проведоха около 85 B2B срещи с 27 арменски фирми с цел бизнес сътрудничество. В допълнение към тях бяха организирани фирмени визити в магазин, предлагащ био продукти, както и при производители на биомед и ягоди.

Делегацията бе приета посолството на Република България в Армения и посети единствения в Армения музей на пчелите.

Както на изложението, така и по време на срещите, бяха обсъдени въпроси, свързани със сертифициране на продуктите, търсене на пазари, ценови политики, пречки и предизвикателства пред биопроизводителите от България и Армения.

В резултат на срещите се очаква да бъдат постигнати споразумения за партньорство - като продажба на български биологични продукти на арменския пазар и обратно, разработване на нови продукти, смесено производство и др.