На фермерски фестивал на 12 септември ще могат да се опитат уникални бонбони без съдържание на захар и животински продукти.  Ще има и бонбони с кори от биопортокали, обещават организаторите. 
 
Специални гости на това издание на фестивала е „Работилница за усмивки“, специализирани в сладки изкушения в здравословен вариант от подбрани натурални и биопродукти. 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на министерството на земеделието.
 
Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, биовино, биооцет, биочай, биогъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя. Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.
 
Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.
 
Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие Биоселена в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столичната община.
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.