Бими е интересен на вид зеленчук - кръстоска между броколи и ориенталско зеле, наречено Кай-лан. Той вече набира популярност в Испания, Португалия, Франция и страните от Северна Европа. Все по-често се забелязва по щандовете на магазините за търговия на дребно, съобщава италианският сайт Fruit Book Magazine. 

Биопроизводителите отчитат трудна година

Кои са предимствата на Бими? 

Бими е универсален и съвременен зеленчук. Той има леко сладък, но деликатен вкус. Отличава се с интересен лешников аромат. 

Поради тези причини ще завладее небцето както на тези, които не харесват силния вкус на броколите, така и на тези, които търсят наистина универсален продукт в кухнята. Неслучайно по-младите хора и готвачите го предпочитат при пазаруване и кулинарни приготовления. 

За бъдещия успех на бими може да съдим и по красивия му вид. Зеленчукът е перфектен за бързи и фюжън рецепти. Лесен е за приготвяне, защото е готов за обработка както на пара, така и на тиган, на скара или във фурната. 

Това броколи е най-ефективният отговор на темата за устойчивостта, задоволявайки търсенето на потребителя за продукти с нулеви отпадъци, смятат познавачи на пазара. 

Бими е зеленчук, който се консумира изцяло. Нищо от него не се изхвърля. Има ниско съдържание на калории и мазнини, високо съдържание на витамин А, витамин С и фолат и е естествен източник на калий и манган.

Осъзнавайки това, италианците са едни от първите, които се стремят да създадат стандарти за отглеждате. По-високото качество на изискания зеленчук означава по-високи доходи и достойна отплата за положения труд. Поради тези причини в бъдеще Бими е предопределен да се позиционира в асортимента като най-интересната новост на зеленчуковия пазар. 



Вижте още:

Равносметка: С 1/5 по-малко плодове преработени у нас през 2023 г.

До 40 хил. лева стигат разходите на декар оранжерийни домати

Производител: Зелето е дефицит тази година

Подкрепете независимата журналистика