Няколко известни личности с дългогодишна експертиза в земеделската политика се коментират като възможни номинации за министър на земеделието. Най-големи шансове обаче има аржентинец с български произход, научи Агри.БГ от свои сигурни източници, според които категорично той ще бъде следващият министър на земеделието. 

Неговата най-грандиозна идея е да започне изплащането на Основното подпомагане на доходите за устойчивост (ОПДУ) - бившата СЕПП, 20 дни по-рано и то в криптовалута. Това ще направи новия министър на земеделието истински новатор.

Бъдещият аграрен министър е категоричен, че по този начин българските земеделски стопани ще изпреварят колегите си от всички страни в европеската общност. 

Само за читатели на Агри.БГ: Създайте портфейл за криптовалута и вземете 800 лева бонус

 

Нашият сънародник с аржентински паспорт ще пристигне в сградата на булевард „Христо Ботев“ № 55 с готова концепция за развитието на българското земеделие. Тъй като отдавна се интересува от възможността да работи и в страната на прародителите си, бъдещият министър е проучвал в детайли родното селско стопанство и дори е защитил научна степен в селскостопанския факултет на Харвард. 

Очаква се бъдещият агроминистър да въведе у нас задължително използване на No-Till технологиите във всички стопанства, като делът на площите с този тип обработка ще достигнат 35% още при есенната сеитба през тази година. 

Друга негова идея, която със сигурност ще изстреля земеделието в България отвъд най-смелите представи, ще стане, когато Министерство на земеделието започне да раздава парцели на Луната от българската квота на естествения спътник на Земята.

Площите ще са предвидени за изграждане на оранжерии за индустриален коноп, домати и сорго. Те ще са в близост до лунарната дирекция на БАБХ, чийто план вече се подготвя от изтъкнати архитекти. 

Огромния опит на бъдещия министър, който въпреки силната си научна кариера, развива огромно стопанство на площ от 2 млн. хектара в родната му страна, ще позволи и у нас да се въведат нечувани досега новости. 

В случай на успех, макар и в краткия срок на едно служебно правителство, има вероятност той да се завърне трайно в страната заедно със своите 7 братя и 3 сестри да работят заедно за добруването на България. 

Фамилията вече проучва пазара на земя у нас и дори са започнали сделки с комасирани парцели в Северозападна България, които разбира се ще се купуват срещу поименни компенсационни бонове.

 

Честит първи април, фермери! И не забравяйте, че дори най-невероятната фантастика може да се окаже реалност един ден.